Папагалът Жоро, който през пролетта избяга от къщи и близо 10 месеца живя в парк Лаута, скъса със свободата. Птицата е била открита премръзнала вчера сутринта от семейство, което се разхождало в парка. Те успели да го хванат и го прибрали в клетка за котки. След това се свързали със собственика, който бе оставил координатите си на много места в района. 

Папагалът избяга от жилището на стопанина си Георги Христев в Кючук Париж миналата пролет и се засели в Лаута. Постоянните посетители на парка всяка сутрин чуваха специфичните pвуци, които Жоро издаваше, а собственикът му идваше почти всеки ден, като се опитваше да го примами обратно в клетката. 

Въпреки, че използваше най- различни способи, пловдивчанинът така и не успя да накара Жоро да се приближи достатъчно, за да го хване. Преди няколко месеца той дори купи женско жако, за да накара Жоро да се добрижи. Това обаче също не даде резултат. 

Папагалът е успял да преживее някак си първите студове преди Нова година, но не е издържал на поредните ниски температури. 

"Много благодаря на всички хора, които ми помагаха с информация и ми се обаждаха да ми съобщават, къде е Жоро. Сега той си е у дома, на топло и нахранен. Съжителства добре с женския папагал. Ще внимавам повече занапред" заяви Георги Христев пред TrafficNews.

Видео: