Хиляди фенове на Ботев излязоха на протест за Колежа и неговото пълно завършване. Той беше под надслов "100% Колежа". Протестното шествие премина пред бул. "Шести септември", бул. Цар "Борис III Обединител" и завърши пред Община Пловдив.

На него присъстваха ръководители на Ботев, начело с изпълнителния директор Герман Чистяков, прокуриста Асен Караславов, треньори и деца от школата на клуба.

Протестът беше организиран от Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на "канарчетата", обединени фракции "Бултрас", Фондация Жълто и Черно и Сдружение Бултрас файт клуб.

Бултрасите имат три искания относно стадиона:

1. Поправка на некачествено изпълнените СМР за сметка на изпълнителя.
2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. кредит.
3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството.

Шествието започна от площад Съединение, където Бойчо Попов от Сдружение Ботев държа реч. 

"Днес всички ние сме се събрали тук, за да защитим една наша мечта, за да защитим Колежа. След малко всички ние ще тръгнем на поход до общината, за да кажем символично на тези, които трябва да ни представляват там, че повече така не може! 10 години лъжи и унижения, 10 години обещания от избори на избори. Е, сега идват нови избори и може отново да се опитат да ни замажат очите с поредните обещания. Ще позволим ли това? НЕЕЕЕЕ! Искаме си Колежа, искаме цялостна завършена козирка, без това да е свързано с каквато и да е етапност и без значение от желанията на кликата да отклони средства за видео наблюдение, осветление, пожароизвестяване, озвучаване и оповестяване към „правилните“ фирми на завишени цени! Няма да позволим това", заяви Попов.

Феновете на Ботев разпънаха транспаранти "Колежа или смърт", "100% Колежа" и "99% Зико гърмиш"! Привържениците бяха приготвили и банкноти наподобяващи евро с надпис "100% Колежа", които хвърлиха пред Общината.

Бултрасите се отправиха от бул. "Шести септември" към бул. Цар "Борис III Обединител". В тунела феновете пуснаха димки и скандираха искаме си Колежа.

Шествието приключи пред Общината, където имаше сериозно полицейска присъствие и имаше направени заграждения.

Там реч държа Николай Илиев - член на Сдружение Ботев.

"Изминаха  точно малко повече от девет мъчителни години, през които не сме в нашия дом! Девет мъчителни години, които поставиха любовта ни към Ботев и вярата ни в бъдещето на любимия ни клуб, пред едно от най-сериозни изпитания в историята му, защото без стадион клубът ни би бил обречен! Девет мъчителни  години,  през които се наслушахме на  купища най-различни обещания и  на  откровени лъжи! Девет мъчителни години, които ни принудиха да поведем борба, за да имаме отново своя дом! Борба, която трябва да водим за да имаме хубав и  модерен стадион, на който да водим децата си и на  който  искрата на ботевизма да  разпалва и поддържа страстта на хиляди от нас! Нека си припомним основните факти от тези девет мъчителни години, през които надеждите и мечтите ни  за хубави модерен стадион се превърнаха в тежка битка, в която трябва ежедневно да се борим  и да отстояваме  нашите искания", заяви Илиев. 

Той припомни цялата сага около стадиона, спомена и за каузите, които феновете организираха за събиране на средства, както и за останалите протести, и желанието на бултрасите да се завърнат на клубния си стадион.

Протестното шествие премина без инциденти.