Да минат изборите, после да става каквото ще! Това все пак е общински председател на партията и сега излизат някакви неща срещу него в TrafficNews. Ние какво можем да кажем – това е политическа поръчка срещу нас. Ние освен да го вардим- нямаме друг вариант. И това е възпитаният вариант. 

Това в общи линии е линията на защита, избрана от депутата от ВМРО Калин Поповски, който се опитва да намали щетите от разследване на сайта, което  вади на бял свят серия от нарушения и престъпления на кандидата за кмет на партията за община Гулянци, Плевенско. Преди няколко дни журналистът Тина Ивайлова  разкри измамна схема  на 23- годишния Лъчезар Крумов, който освен че се представя за адвокат, се е насочил и към кметския стол на Гулянци.  Амбициозният Крумов, който е най- младият общински съветник  в България, мами  близки на пострадали в катастрофи, че е адвокат и може да води делата им за обезщетения. 

Разследване на TrafficNews: Кандидат за кмет се представя за адвокат и мами пострадали от катастрофиЛъчезар Крумов от Гулянци издирва близки на жертви в ПТП, които могат да получат големи обезщетения

Разследването е направено по всички правила на журналистическата професия, записани са гледните точки на всички страни, които по пряк или косвен начин са свързани с въпросния казус.  Какво следва след подобни разкрития? Извинение? Смирение? Разкаяние? Нищо подобно!

Адвокат, чиято кантора очевидно се възползва от услугите на Крумов, обстрелва журналиста ни със серия СМС-и с явно заплахи за злепоставяне и лъжи. Депутат от ВМРО търси връзки, за да свали злепоставящия материал, а уличеният кандидат за кмет се прави на журналист и провежда режисирани интервюта с потърпевшите. Ситуация, преминаваща границите на абсурда. 

Вместо да се разграничи от човека, пресякъл границите на морала и закона, въпросният депутат гледа как да неглижира ситуацията и да излезе сух /и чист/ от калта.  „Той /Крумов/ зимата дойде при нас, напусна официално групата на БСП, стана официален член при нас. Аз го докарах, вкарвате ме мен в проблеми с Красимир /бел. ред. Каракачанов/” обяснява Поповски в телефонен разговор и настоява да се намери начин материалът да се свали.

 „Да минат изборите, пък да става каквото ще!”  е зорът на народния представител. Той не се тревожи , че човек със съмнителен морал може да управлява цяла община, а че ще се изложи пред шефа си.   Ние освен да го вардим- нямаме друг вариант . И това е възпитаният вариант” казва депутатът. Интересно какъв е НЕвъзпитаният ?!

Парадоксът е, че от ситуацията най- мъжки излиза самият Лъчезар Крумов, който в телефонен разговор с Тина Ивайлова се извинява за лъжите, изречени по неин адрес и категорично заявява, че е бил изкушен от адвокат Николай Маринов да се прави на журналист и с микрофон в ръка да разпитва потърпевшите.  „Адвокатът доведе оператор, казаха ми какви въпроси да задавам и заснеха видеото. Аз бях против това нещо да се излъчва, защото не е вярно. Но той държеше да се пусне. Аз бях против, защото знаех, че така ще стане по лошо” заявява Крумов и признава, че той е човекът зад кадър, който сипе клевети и лъжи по адрес на Тина Ивайлова във въпросното видео. 

Фалшивият адвокат, който се кандидатира за кмет, стана ...журналистTrafficNews завежда серия дела срещу лъжите и клеветите, които Лъчезар Крумов разпространява

Както вече предупредихме, медията ще потърси в съда както справедливост, така и сериозни обезщетения от хората, дръзнали да разпространяват лъжи и клевети по адрес както на Тина Ивайлова, в чиято професионална етика нямаме никакви съмнения, така и по адрес на TrafficNews.  По случая вече има образувана проверка в ОД МВР – Пловдив.

Как депутат и адвокат се оплетоха в случая на Лъчезар Крумов, гледайте в следващото ВИДЕО:

 

Целия разговор с Лъчезар Крумов може да чуете тук: