"Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела. Явно е имало голямо разкешване. Събраха се, сега могат да отворят пак каналите, да върнат шефката на митниците и спокойно да крадат. Но са подценили народа. Имаме избори, виждате какви са резултатите и какво казват социологическите проучвания. Коалицията на пудела ще се радва много малко на грабежа, след това ще понесат отговорност за всичко".

Така лидерът на ДПС Делян Пеевски коментира обединението на ПП-ДБ с "Възраждане" и БСП около общото им искане да свалят председателя на парламента Росен Желязков.

"Не. От хората ще понесат отговорност за това, което правят в момента", отговори той дали има предвид съдебна отговорност.

"Първа точка трябваше да бъде да решим проблемите на миньорите, на маришкия басейн. Тях не ги интересува. Тях ги интересува да свалят шефа на парламента два дни преди края. Това е просто нечувано", каза той.

"Само ние ги решаваме тези теми. Видяхте, че псевдо Ники премиера нищо не реши. Колко пъти му исках отчет, подписвахме, седяхме му зад гърба - нищо не направиха. Веднага се решават от нас тези теми. ще бъдат решени със сигурност. Искам да ги видя как няма да решат проблемите на хората", каза Пеевски.

На въпрос дали все пак ДПС би говорило с ПП-ДБ след изборите той отговори: "Нека да видим нещата, които и днес са чудовищни. Видяхте за какво става въпрос - огромна, нечувана корупция на тези хора. За мен ПП-ДБ с тези лидери, ако тези неща се докажат, е невъзможно да се работи с тях. Те нямат, както обичат да казват, нямат интегритет. Плюс това, както обичаха да проверяват всички в "Гугъл", видяхме, че не са ги проверявали дори те, други хора са ги писали и откраднали дори авторството на сигналите, писаха разни списъци за този и онзи. Оказа се, че са им дадени, после тези хора им се сърдят защо не им е дадено авторството. Видяхте - просто една мръсна престъпна сглобка".

И Пеевски призова Кирил Петков да каже кои са анализаторите, искали му по 20 000 лева, за да разпространяват тезите на ПП-ДБ. "