Районна прокуратура Пловдив е внесла протест срещу решението на съдията, който пусна без мярка за неотклонение Иван Капитана. Рокерът бе хванат да шофира мъртво пиян, като блъсна и жена  на паркинга на пловдивско заведение. Капитана трябва да се изправи пред Окръжен съд – Пловдив на 30-ти април. Втора инстанция трябва да каже окончателно  дали решението на Районен съд е правилно и ще бъде прието или рокерът ще се върне зад решетките.

Припомняме, че той е привлечен в качеството на обвиняем по описа на Сектор „Разследване на престъпления по транспорта“. Обвинението срещу него е за нанасяне на телесна повреда при управление на моторно превозно средство под въздействието на алкохол.

По данни на полицията Капитана е заловен от пътни полицаи на бул. „Княгиня Мария Луиза“ в областния град. При изпробването му с дрегер е отчетен резултат над 3 промила. След инцидента той отказал да бъде тестван за употреба на наркотични вещества, а също и да даде кръв за химически анализ. Пострадалата жена бе оперирана успешно през вчерашния ден, а сега се възстановява.

 

Рокерът Капитана е мъртвопияният мъж, блъснал жена в ПловдивВ момента Районнният съд гледа мярката му за неотклонение

Пуснаха Капитана от ареста, няма повдигнато обвинение за причиняване на телесна повредаРокерът беше заловен зад волана с над 3 промила алкохол в кръвта

Блъснатата от Капитана пловдивчанка е оперирана, с редица контузии е