Остават по-малко от две седмици до великденските празници, а заедно с тях и поредицата от няколко почивни дни. В тази връзка сравнихме офертите за почивка, които се предлагат в местата за настаняване у нас, както и тези зад граница в периода от 1 до 6 май. 2 май е работен ден, но голяма част от учениците излизат във ваканция, и по този начин почивните дни стават общо шест.

По този повод много от хората решават да уплътнят времето си с почивка. Цените на офертите варират според броят дни, в които искаме да отседнем, както и екстрите, с които искаме да разполага мястото.

Често срещана практика у нас е цените на нощувки и пакети да бъдат повишавани в празничните дни, които съвпадат с великденските празници.

Наша проверка установи, че свободни вили и къщи под наем в периода от 1 до 6 май край Пловдив все още се намират, но те са почти без никакви екстри.

Най-евтиният вариант, на който попадаме в сайтовете за оферти са четири нощувки в Пампорово, с настаняване в двойна стандартна стая за около 400 лева на човек с включена закуска.

За поредна година цените във Велинград са едни от най-високите. Едно от най-поносимите предложения предоставя петзвезден хотел, който включва към офертата си за две нощувки закуски и вечери, а сумата, която трябва да подготвим е близо 800 лева.

Четири нощувки в двойна стая на Черноморието с включени закуски и вечери излизат от порядъка на 700 и до 1000 лева според зависи базата, в която отседнем.  Две нощувки с вечери и закуски в Елените в тризвезден хотел за двама ще ви струва около 200 лева.

Прави впечатление, че доста от офертите в чужбина излизат в пъти по-евтино. Сайт за промоционални оферти зад граница предлага наемането на стая в Париж, Франция в периода от 1 до 4 май, локализирана в близост до айфеловата кула за 425 евро с включен самолетен билет.

Шест нощувки в Рим, Италия с включени закуски, плюс самолетен транспорт предлагат пък за общо 1020 лева на човек.

Цените за четири нощувки в Брюксел, Милано и Женева със закуски, плюс самолетен транспорт варират около 400 евро.