След като оглави боксофис класацията в САЩ и Канада, епичният филм „Годзила и Конг: Нова империя“ се изкачи и до първата позиция в списъка на най-гледаните заглавия в българските кина тази седмица. Историята на Warner Bros. и Legendary Pictures за двете страховити чудовища е гледана от 13 241 души и е донесла 197 550 лв. за премиерния си уикенд, сочат обобщените данни на киносалоните.

На второ място е семейната анимация „Кунг-фу панда 4“, приходите от която вече надминават 1 млн. лв. Това не е изненада – в първите си две седмици на екран това беше най-гледаното заглавие у нас. Макар в третата си седмица да отстъпва с една позиция, филмът е гледан от общо 88 773 зрители, генерирайки приходи от общо 1 178 984 лв.

На трето място остава „Дюн: Част втора“. Само за месец на екран, епичната научна фантастика на Дани Вилньов е генерирала 2,025 млн. лв. и е гледана от 139 811 зрители.  За сравнение „Опенхаймер“ на Кристофър Нолън, който е на екран от лятото на 2023 г. (37 седмици), е генерирал общо 2,558 млн. лв. от прожекции в страната, с продадени малко под 206 хил. билета. С този резултат „Дюн: Част втора“ вероятно ще се окаже най-гледаното филмово заглавие за годината.

На четвърта позиция е „Непорочна“ – психологическият трилър със Сидни Суини, който е на екран от две седмици. В него звездата от „Еуфория“, „Белият лотос“ и „Обичам да те мразя“ влиза в ролята на монахиня, която се присъединява към манастир в Италия, посветен на грижите за умиращи монахини в последните им дни. Вместо място на мир и спокойствие обаче, Сесилия (Суини) ще открие мрачни тайни. Филмът е гледан от общо 9037 зрители и е донесъл 106 693 лв.

На пето място е втората премиера за тази седмица – анимацията „Героите на джунглата 2: Около света“. В центъра на историята е гениалният изобретател Албер, който случайно открива формулата на смес, която може да донесе ползи за всички животни. Оказва се обаче, че в комбинация с вода, сместа избухва, и при инцидент, наранява дъщеря му. Унищожавайки формулата, той се надява, че всички ще са в безопасност, но злодеят Анри успява да открие как да произвежда тайната смес. Всички животни в джунглата са в опасност, ако не се преклонят пред Анри. Междувременно дъждовният сезон наближава. Този микс от предизвикателства трябва да преодолеят героите от джунглата – Морис, Жилбер, Патриция, Мигел и Джуниър, за да спасят света си. За премиерния си уикенд филмът е гледан от 1867 зрители и е донесъл 21 322 лв.

На шеста позиция е комедията „Красива сватба“. Романтичната продукция, продължение на миналогодишния „Красиво бедствие“, е гледана от общо 5346 зрители, носейки 66 474 лева приходи.

След нея остава „Артър“ – филмът по истински случай за професионалиста в сферата на приключенските състезания Майкъл Лайт (Марк Уолбърг) и уличното куче Артър. За трите си седмици на екран филмът е гледан от 5751 зрители и е донесъл 74 778 лв.

На осма позиция и тази седмица е ужасът „Чонси“, гледан от общо 10 364 зрители за четирите си седмици на екран. Той е генерирал приходи от 125 919 лв.

На девето място тази седмица е „Надпревара за слава“.  Историята за световния рали шампионат от 1983 г. е гледана от общо 3003 зрители, донасяйки 38 559 лв.

На десето място остава анимацията „Кучета в операта“. За шестте си седмици на екран филмът за кучетата Самсон и Марго, които се впускат в преследване на крадец, за да открият короната на примабалерината от Метрополитън опера, е гледан от 16 171 зрители и е генерирал 184 224 лв.

Останалите две премиери за седмицата – „Минали животи“ на южнокорейско-канадската режисьорка Селин Сонг и българският документален „Директна цел – България“ за англо-американските бомбардировки над страната в периода на Втората световна война, остават извън класацията.