С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на Марица спечели за поредна година и двете титли в страната.

Председателят на Общински съвет Пловдив Атанас Узунов сподели, че в името на спорта всички общински съветници са обединени и оставят политическите си пристрастия настрани. „ В тази свещена зала се приема бюджета на града, гласуват средства за подпомагане на спортните клубове и материалната спортна база в града. Уважаеми колеги, волейболен клуб Марица поставя нови стандарти в българския волейбол. 10 поредни години те са неизменни шампиони на България, 9 поредни пъти те са носители на купата на страната, но още по-важното е, че отборът има силна детско-юношеска школа, в която се подготвят над 200 момичета. Искам да споделя един факт, че още през 2015-та година Общински съвет Пловдив е отличил волейболния клуб с високото отличие на града „Почетен знак на град Пловдив“ и от тогава неизменно до сега те са неизменни шампиони. Аз съм сигурен, че следващата година по същото време вие отново ще сте шампиони, но аз и моите колеги се надява на едно силно ваше участие в Шампионската лига по волейбол и преодоляване на груповата фаза на турнира, заяви в своето слово Узунов.

От името на отбора административният директор на отбора Ивелина Монова подари на председателя фланелка на отбора. „ Благодаря за покана да сме тук днес сред вас, благодаря и за подкрепата, която получаваме, защото ние ще продължаваме да ви радваме“, заяви разпределителят Лора Славчева.