През 2019 г. "Жокера" надмина абсолютно всички очаквания, защото се оказа много качествен филм, отколкото много хора предполагаха.

Освен това в бокс офиса премина границата от 1 милиард долара, с което се превърна в най-доходоносния филм, категоризиран като 18+ в историята. Да не говорим, че донесе абсолютно заслужен Оскар на Хоакин Финикс за ролята му Артър Флек.

Измина известно време преди Warner Bros. и режисьорът Тод Филипс да обявят, че се подготвя и втори филм, но ето че пет години по-късно сме само на няколко месеца от неговата премиера. Вече видяхме снимки на Финикс и Лейди Гага от "Жокера: Лудост за двама" (Joker: Folie à Deux), а преди няколко часа бе пуснат и първи тийзър.

Това се случи по време на CinemaCon, където лично Тод Филипс представи тийзъра. Въпреки че дължината му е малко над две минути, той не ни дава много подробности около сюжета, но пък ни очертава ясно картинката.

Виждаме, че след събитията в първия филм Артър е настанен в психиатрия, където обаче съдбата го събира с героинята на Лейди Гага, която изглежда също има своите проблеми. Между двамата обаче пламва искра и се заражда идеята да избягат от клиниката.

По всичко изглежда, че героинята на Гага е вдъхновена от Харли Куин, която в комиксите на DC представлява любовния интерес на Жокера, но тяхната любов е повече от токсична. Колкото до твърденията, че "Жокера: Лудост за двама" ще бъде мюзикъл, Тод Филипс има какво да каже.

"Обичам да казвам, че това е филм, в който музиката е основен елемент. За мен това не се отклонява много от първия филм." В първия филм "Артър има музика в себе си", казва Филипс, цитиран от The Hollywood Reporter.

"Жокера: Лудост за двама" e по кината от 4 октомври, пише Lifestyle.bg