Първите стъпки преди реализирането на спорния проект за пробив под Водната палата бяха предприети днес. Служители на ОП „Градини и паркове” премахнаха фонтана на кръговото кръстовище. Следващата стъпка е премахване на самото кръгово, което ще премахне възможността за ляв завой на кръстовището на бул. „Марица- Юг” с „Цар Борис III Обединител”.  

Първа стъпка към пробива под Водната палата: Премахнаха фонтана - следва кръговотоРеалицирането на проекта предвижда премахване на цялото кръгово дрижение по бул. "Марица-Юг"

Правителството гласува новия списък с проекти за финансиране на общински проекти с бюджета на МРРБ. Той е на стойност от 406 млн. лева, като всяка община ще получава финансиране по един проект с изключение на Карлово, която ще вземе пари за ВиК и пътен проект поради наводненията.

Правителството гласува новия списък с проекти за общините, само Карлово взима пари за дваРазпределят 234 обекта на обща стойност 406 374 769 лв

Първият електробус тръгна в Пловдив, като той ще обслужва една от линиите на града. За да се подмени целия автопарк на градския транспорт трябват още 284 екологични превозни средства.

Първият електробус тръгва в Пловдив, трябват още 284

Районният съд в Пловдив остави в ареста Анка Михайлова, която е обвинена в жесток побой над 2-годишното си дете. Детето беше прието в критично състояние с множество наранявания, сред които черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания по тялото.

Министерство на културата най-сетне обяви обществената поръчка за основния ремонт и реконструкция на Концертна зала като като мултифункционална зала за симфонични концерти и сценични продукции.  

Най-после: МК обяви обществена поръчка за ремонта на концертна залаТя е на стойност 10 милиона лева

Оставиха в ареста майката на нахапаното дете от ПловдивСъдът е преценил, че съществува много висока обществена опасност от извършване на ново престъпление

Майката на хапаното дете Анка: Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне!Експертизата сочи, че обвиняемата е здрава и не страда от психическо заболяване

Зъбната отливка от майката съвпадна със следите по 2-годишното дете от ПловдивПред полицаите майката обяснила, че нахапала детето в опит да го свести

Инцидент е станал с бомбардировач Су-25 в авиобазата в Безмер. Полковник с изключително много полети зад гърба си и един от най-добрите пилоти в бойната ни авиация е катапултирал, но парашутът му не се е отворил. Той е  в стабилно състояние.

Ас на бойната ни авиация е катапултиралият пилот на БезмерПострадалият пилот е Пейо Дончев, който е бивш командир на авиобаза Безмер

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо сина на пловдивския транспортен бос Ангел Батаклиев.

Дават на съд син на пловдивски транспортен бос заради подкуп на полицаиКрасимир Батаклиев е подал плик с 30 лева

Цените на кредити за домакинствата у нас започна да нараства под натиска на общото възходящо движение на лихвите в световен план. Според последните данни на БНБ през август 2022 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се увеличава.

Лихвите по жилищните и потребителските кредити тръгнаха нагореЛеко се увеличава доходността по спестяванията

Авария на водопровод на ул. "Пазарище" в Пловдив е оставил жителите на района два дни без вода. Това обаче не е най-големият проблем, тъй като водата блика на метри от трафопост.

Авария на водопровод застрашава трафопост в Пловдив, вода блика на метри от негоМестните са потърсили помощ и на 112