Демотираха фонтана на кръговото на Водната палата в Пловдив. Премахването на съоръжението се е случило вчера от служители на ОП „Градини и паркове“, съобщиха за TrafficNews от предприятието. В момента частите на фонтана са преместени за съхранение в базата им на ул. „Даме Груев“ в Кючук Париж.

Премахването на декоративното съоръжение бе наложено поради реализацията на големия инфраструктурен проект - Пробива под Водната палата. Припомняме, че официалната дата за първа копка няколко пъти бе сменяна. По информация на TrafficNews тя трябваше да се състои на 29 септември. Стартът на процедурата обаче бе отложен и се очаква той да се състои в най-скоро време, обяви вчера кметът Здравко Димитров.  

 

Демонтирането на фонтана е първа стъпка от премахването на кръговото кръстовище до Водната палата. Когато това се случи предвижването – изток – запад по бул. „Марица – Юг” няма да е възможно, както и левите завои по нито едно от направленията.

На този етап все още не е обявена одобрена временна организация за движението. Очаква почти през цялото изграждането на кръстовището на две нива едното платно на моста на Панаира да позволява двупосочно движение.

Започва се! Подписаха разрешението за пробива под Водната палата, махат кръговотоНа 29 септември ще е първата копка на обекта, когато изтече 3-дневния срок за обжалване