Прокуратурата привлече като обвиняема майката на 2-годишното момиче, което беше настанено в кома в пловдивска болница. Лекарите продължават да се борят за живота на детето.

Към 6:30 часа здравословното му състояние продължава да е тежко. То е прието с черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб, синини и следи от ухапвания.

"Продължава действието по разследването. През последните часове се изготвя експертизата по отношение на следите от зъбите. Взета е отливка от зъбите на майката, отливката е наложена, а следите съвпадат", това заяви Атанас Илиев, зам.-районен прокурор пред bTV,

Пред органите на реда майката обяснила, че нахапала детето в опит да го свести. Според нея то е паднало от легло, но медиците твърдят, че е невъзможно травмите да са от падане.

"Майката е асоциална. Не е допускала никой в жилището си и се е грижела сама за детето. От извършения оглед в жилището не са установени следи за присъствието на друг човек", посочи Илиев.

Тъй като детето е осиновено, социалните служби са извършили 6 проверки в рамките на година, но не са установили проблеми в поведението на майката.

Съседи на арестуваната майка: Айше е много добра майка, не вярваме да посегне на дететоЖената живеела сама с детето , близките й са починали

Малтретираното дете в Пловдив- с черепно- мозъчна травма и следи от хапане по тялотоСъстоянието на момичето към този момент продължава да бъде критично