Полковник с изключително много полети зад гърба си и един от най-добрите пилоти в бойната ни авиация е катапултиралия на авиобаза Безмер. Според БТВ  става дума за полковник Пейо Дончев.

Полковник Дончев е бил част от командния състав на авиобаза Безмер като началник щаб. Той е организирал и ръководил много учения с международно участие. Асът е бил час от Командването на Военно-въздушните сили на България.

През 2021 г. поема поста президент на изпълнителния борд на Многонационална програма за подготовка на авиацията за специални операции на НАТО.

В  програмата влизат четири източноевропейски страни – България, Словения, Унгария и Хърватия. Тя бе създадена през декември 2019 г., като основната ѝ цел е да се улеснява обмяната на опит между отделните страни при изпълнение на авиационни задачи в интерес на силите за специални операции.

Су-25 е едноместен щурмовик с два двигателя, създаден в Съветския съюз. Самолетът е предназначен за близка въздушна поддръжка на сухопътните войски над бойното поле.

Страната ни има 14 броя от самолетите. От тях осем бяха модернизирани през 2020-2021 в Беларус.