Районният съд в Пловдив остави в ареста Анка Михайлова, която е обвинена в жесток побой над 2-годишното си дете. Магистратите сметнаха, че съществува много висока обществена опасност от извършване на ново престъпление. Според медиците, които са  прегледали детето, падане от легото не може да причини такива травми, каквито е получило малко момичето.

Детето беше прието в критично състояние с множество наранявания, сред които черепно-мозъчна травма, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания по тялото, в УМБАЛ "Св. Георги". На Анка пък бяха повдигнати обвинения за тежко малтретиране. 

По-рано защитата на Михайлова адвокат- Снежанка Почева каза, че обвиняемата е оказала помощ на момиченцето след инцидента.

"Тя е искала детето да дойде в съзнание и е преценила, че по този начин с хапане може да го върне в съзнание. Тя няма медицинско образование. Съседите й са помогнали, плачела е, пищяла е, викала е за помощ, била е като обезумяла, даже и без обувки. Съседката отдолу не е чула плач или писъци на дете. Няма данни тя да го е малтретирала," добави още адвокат Почева.

На съдебното заседание присъстваше мъж, който не пожела да каже дали е роднина на обвинената Анка Михайлова и защо присъства на делото.

Определението на съда подлежи на обжалване в тридневен срок.

Майката на хапаното дете Анка: Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне!Експертизата сочи, че обвиняемата е здрава и не страда от психическо заболяване

Доведоха майката на пребитото дете с белезници в съдаСъдът ще гледа мярката за неотклонение

 

Съседи на арестуваната майка: Айше е много добра майка, не вярваме да посегне на дететоЖената живеела сама с детето , близките й са починали