Истински кошмар бе движението в Пловдив днес в час пик. Освен обичайните зони, в които се образуват колони от коли, повече от ужасяващо бе положението на бул. „Хаджи Димитър” и Коматевския възел, както и в района на Чифте баня и Водната палата. Причината - вчера източното платно на бул. „Марица – юг” бе затворено заради пробива. В същото време днес община Пловдив реши да експериментира и да въведе двупосочно движение в едното платно на бул. „Хаджи Димитър”.

Пловдив се задръсти! Коли пъплят около Водната палата и Коматевския възелКоли, автобуси и пешеходци се разминават на магия

Пуснаха двупосочно движение по бул. „Хаджи Димитър", тапите започнахаВсе още няма трафик към Централна гара

На този фон фирмата превозвач „Автобусни Превози Пловдив“ протестно променя маршрутите на автобуси 9 и 12. Считано от днес двете линии вече няма да изпълняват пълни курсове заради разбитите улици около бул. „Брезовско шосе“, където от месеци тече ремонт.

Пловдивски автобуси протестно променят маршрутите си заради разбити улици в "Северен"Автобуси по линия 9 и 12 вече няма да навлизат в района на бул. „Брезовско шосе" и обходните маршрути

А участък от натоварената входно-изходна улица "Васил Левски" в Пловдив пропадна. Става дума за зона около кръпки, която променя сериозно основното ниво на шосето. В следствие на проблема шофьорите, които знаят за опасната неравност, намалят. Ако обаче не знаеш за клопката, можеш директно да попаднеш в нея.

Част от основно трасе в Пловдив пропадна! Шофьор: ПТП-то е въпрос на времеКолите намаляват, за да преминат през участъка

Каква функция ще изпълнява  употребяван 5-метров автомобил седан за 60 000 лева, с мощност над 185 конски  сили,  цвят металик,  лети джанти над 18  цола и дълъг списък с екстри на ОП „Паркиране и репатриране”? Този въпрос бе  зададен от читател на TrafficNews, който е забелязал странната обществена  поръчка за покупка на колата  от общинското предприятие.  То е направило два опита да си купи подобен тип автомобил, като почти сигурно от втория път процедурата ще бъде завършена.

Нова кола за директора? Общинско предприятие в Пловдив си купува Шкода за 60 бона втора ръкаОП „Паркиране и репатриране" са се фиксирали в автомобил, който явно ще има представителни функции

Сериозно наддаване и битка между два клуба  за тенис базите край Гребната база.  ТК „Локомотив” и ТК „Макс про 2020” влязоха в челен сблъсък за кортовете на „Ясна поляна”, както и тези на „Академик” зад Хангарите. Конкурсите на Община Пловдив се проведоха в рамките на седмица, като все още няма решение,  но почти сигурно Локомотив ще изгуби базата си, но за сметка на това са фаворити  за другите  кортове.

Битка за кортовете на Гребната база, ТК „Локомотив” май губи базата си от нов клубТК „Макс про 2020” фаворит за базата на Локо, те взимат игрищата на „Академик”

Пловдивският Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от Районния съд в Пловдив, и остави за постоянно в ареста Анка Михайлова. Жената беше обвинена в малтретиране на детето си, което все още е в много тежко състояние.

Пловдивският окръжен съд потвърди: Айше, обвинена в малтретиране над детето си, остава в арестаОще един адвокат се присъедини към защитата на обвиняемата

Малко по-рано пловдивският апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик за екстрадицията на 23-годишния Иван Тилев. Магистратите прецениха, че не са налице основания за отказване на европейската заповед за арест, защото досъдебното производство не е образувано в България.

Съдът реши: Екстрадират Иван Тилев в ГерманияПловдивският апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик

„Това е абсурд! Чувствам се абсолютно предаден от българската държава.”  Това бяха думите на бащата на Иван Тилев, след като стана ясно, че синът му ще бъде екстрадиран. Семейството и приятелите на 23-годишното момче присъстваха на заседанието, за да го подкрепят.

Бащата на Иван Тилев: Това е абсурд! Чувствам се абсолютно предаден от българската държаваБлизките твърдят, че са искали да бъде образувано досъдебно производство и тук в България

Проектът за ремонта и реновацията на кино "Космос" ще бъде представен от екип на "Тектоника-Б" ООД и зам.-кмета по култура Пламен Панов на 20 октомври. Сагата с познатото на по-възрастните пловдивчани кино „Комсомол” се точи от дълги години. 

Представят проекта за кино "Космос" на 20 октомври

Пожар избухна под моста на булевардите „Марица“ и „Васил Априлов“ в Кършияка. Огънят горя в близост до бензиностанция и голям търговски обект в Пловдив. Пламнали сухи треви са причина за възникване на стихията. 

Голям пожар избухна до бензиностанция в Кършияка, огнеборци гасят стихиятаСухи треви са в основата на инцидента