Двупосочно движение се въвежда от днес в северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ между кръстовищата с ул. „Царевец“ и ул. „Лерин“. Целта е да се облекчи трафикът, докато приключи реконструкцията на южното платно от пътния участък. Досега моторните превозни средства заобикаляха по обходни маршрути. Автобусите по линии №12, 26, 29 и 222 на градския транспорт в посока от кв. „Христо Смирненски“ и кв. „Прослав“ ще възстановят маршрутите си, но няма да спират след кръстовището с ул. „Атон“.

Новата временна организация на движение е обозначена със съответните пътни знаци. От ОКТ призовават водачите на моторни превозни средства да шофират внимателно и със съобразена скорост.  

Тапите в района вече започнаха с новата организация. Засега те са само в посока ул. "Царевец". Причината е, че все още шофьоритие не знаят, че този път е отворен към Централна гара. 

Както TrafficNews писа строителите на бул. "Хаджи Димитър" не са напреднали съществено в дейностите  си, въпреки обещанието, че ще приключат целия булевард до края на годината. 

Ремонтът на бул. „Хаджи Димитър” забуксува, днес – нов експеримент с движениетоВероятността изпълнителят да завърши обекта два пъти по-бързо става все по-малко