Истински кошмар е движението в Пловдив към този час. Освен обичайните зони, в които се образуват колони от коли, повече от ужасяващо е положението на бул. „Хаджи Димитър” и Коматевския възел, както и в района на Чифте баня и Водната палата.

Вчера източното платно на бул. „Марица – юг” бе затворено заради пробива. В час пик това вече дава очаквания резултат – огромни тапи по бул. „Марица-юг” от западната част, както и по западното платно на бул. „Цар Борис Трети Обединител”, където колите едвам пъплят.

Още по-тежко е положението в района на Коматевския възел, след като днес община Пловдив реши да експериментира и да въведе двупосочно движение в едното платно на бул. „Хаджи Димитър”. Задръстванията към Смирненски започват още от бензиностанцията на Младежкия хълм по бул. „Христо Ботев” и продължават до ул. „Царевец”.

От община Пловдив са направили и импровизирано кръстовище, което разделя двата потока и минава през пешеходната зона между двете платна. Направата му пък не отговоря на нито един критерий за безопасност, като коли, автобуси и пешеходци се разминават на магия едни от други.

Бул. „Хаджи Димитър”

Водна палата