Пловдивският окръжен съд потвърди: Айше, обвинена в малтретиране над детето си, остава в ареста

Още един адвокат се присъедини към защитата на обвиняемата

06.10.2022 17:45 5827 0
Пловдивският окръжен съд потвърди: Айше, обвинена в малтретиране над детето си, остава в ареста

Пловдивският Окръжен съд потвърди мярката за неотклонение, наложена от Районния съд в Пловдив, и остави за постоянно в ареста Анка Михайлова. Жената беше обвинена в малтретиране на детето си, което все още е в много тежко състояние.

Държавното обвинение заяви, че доказателствата сочат именно Анка Михайлова за извършител на престъплението, в което е обвинена. На следващо място прокурорът сметна, че е налице опасност тя да извърши и друго престъпление, ако мярката й бъде изменена в по-лека.

Както TrafficNews съобщи по-рано, още един адвокат се присъедини към защитата на обвиняемата. Това е адвокат Димитър Будаков. Той изтъкна, че при тези условия няма никаква опасност Анка да извърши друго престъпление, за да бъде задържана. Той смята, че определението е незаконосъобразно.

“Жена, която се е грижила страхотно за детето си, пищяла е като ненормална и е вдигнала на крака целия квартал, за да ѝ се окаже помощ, не е възможно умишлено да нанесе тежка телесна повреда. Няма никакви доказателства за пряк умисъл,” добави още защитата Будаков. По думите му подовата настилка, на която малката Севда е паднала, е теракот и според него именно заради това се е получил въпросният хематом.

На днешното заседание адвокат Желязко Почев и адвокат Снежанка Почева отново поддържаха тезата, че първоинстанционният съд неправилно е наложил най-тежката мярка за неотклонение. Те смятат, че трябва да се вземе под внимание разпитаните множество свидетели, които са заявили, че обвиняемата е гледала перфектно детето си. Защитата добави още, че все още няма доказателства за механизма на травматичните увреждания. Затова те изискаха от магистратите по-лека мярка за неотклонение, а именно “домашен арест”.

Съдът обаче сподели доводите на първата инстанция и остави Анка Михайлова в ареста, като определението е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Припомняме, че TrafficNews съобщи първи за инцидента. Момиченцето беше прието в Интензивно отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в много тежко състояние - с черепно-мозъчна травма, фрактури, увреждания на белия дроб и следи от ухапвания.Според медиците, които са  прегледали детето, падане от легото не може да причини такива травми, каквито е получило малко момичето. Те смятат, че детето е било малтретирано. 

Айше е осиновила Севда преди 1 година. Тя произхожда от заможно семейство. Родителите й имали магазин за дрехи в квартала, но починали, оставяйки й сериозно наследство. Тя самата дълги години работила в чужбина и също спестила пари. "Нямаше съпруг и реши да осинови детенцето. Не сме я виждали с мъж, тук в апартамента не са идвали мъже", твърдят съседи. Според тях била много хубава жена. "Имаше си злато, имаше си всичко", констатират те. 

След като е осиновила детето, Айше не е работела, сама се е грижила за момиченцето. 

Акценти

Изпрати новина