Сериозно наддаване и битка между два клуба  за тенис базите край Гребната база.  ТК „Локомотив” и ТК „Макс про 2020” влязоха в челен сблъсък за кортовете на „Ясна поляна”, както и тези на „Академик” зад Хангарите . 

Конкурсите на Община Пловдив се проведоха в рамките на седмица, като все още няма решение,  но почти сигурно Локомотив ще изгуби базата си, но за сметка на това са фаворити  за другите  кортове .

Първото наддаване бе за кортовете на „Академик”, където освен двата клуба се  е явил и трети - ТК „Джуниър Про”. Те обаче са дали далеч по-ниска офертата от другите два клуба, които са били със сходни предложения.

Процедурата бе отдаване под наем на имота от 3,2 дка с 4 изградени кората и съблекални за следващите 30 години. Предложенията и на двата клуба е бил месечен наем от  740 лева, както и почти сходни  инвестиции в базата. ТК „Макс про 2020“ са дали 489 хил. лв., а ТК „Локомотив Пловдив“ – 478 хил. Това, което обаче накланя везните  към Локомотив е, че те са предложили инвестицията да бъде реализирана в рамките на 4 месеца, докато другият клуб – 9 месеца.  Така почти сигурно Локомотив ще бъде избран да стопанисва обекта.

Последвал и  втория търг – за големите кортове на ул. ‘Ясна поляна”. Цялата площ е от 16 дка, като разполага с 2 закрити и 11 открити корта, както съблекални и санитарни  помещения.  ТК „Макс про 2020” в този търг дават тройно по-високи оферти – 6000 лева наем и инвестиция от 4,3 млн. лева. От ТК „Локомотив” са предложили 2000 лева наем и 1,6 млн. лева инвестиции. 

Комисията към общинска собственост трябва да вземе до дни  своите решения, които  обаче изглеждат предрешени. Не е изключено обаче победителите в двата търга да се откажат и така да се подпишат  договори с втория. Така Локомотив ще запазят базата си, а ТК „Макс  про 2020” ще стопанисват кортовете на „Академик”.