Буреносни облаци затулват небето над Пловдив, а силен порой вече удари района северно от града. 

Гърмежи започнаха предупредително да сигнализират за очаквания дъжд. Добрата новина е, че се очаква през града да премине лятна буря - краткотрайна и щадяща. Валежите ще продължат до вечерта, а времето през нощта ще бъде ясно. 

Утрешният ден отново ще предложи слънце, а облачността над Пловдив и региона ще бъде разкъсана. В следобедните часове ще има временно увеличение на облачността. На места в източните райони на Тракийската низина ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 30 и 35 градуса, предвижда прогнозата на НИМХ-БАН. 

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца и през деня ще бъде почти без промяна.

Над планините се очаква утре да духа умерен до силен северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево, но през деня ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купеста облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максимални температури между 27 и 29°. Температурата на морската вода е 26°. Вълнението на морето ще бъде 1 -2 бала.