Благотворителна изложба ще помогне на пловдивски спортист за предстоящите летни олимпийски игри в Париж. Изложбата ще бъде част от грандиозният конкурс „Мис Пловдив- България” 2024, като събитието ще се състои на 10 май от 20:00 часа в най-голямата зала за събития под тепетата Etra Hall.

Официалната гала вечер ще се проведе под егидата на Община Пловдив, които също подкрепят благотворителната кауза, зад която застава пловдивският художник Константин Константинов, чийто картини ще бъдат експонирани на място.

Средствата събрани от продажбите на картините ще бъдат дарени в помощ на спортист, който се готви и има шанс да се класира за летните олимпийски игри, които ще се проведат в Париж.

Партньорите на тазгодишния конкурс, който е под надслов „Спортувай и пази града ни чист” са фирми и компании, изцяло подкрепящи екологичните производства. Ще чуем изпълнения на известни изпълнители, а вечерта ще бъде пълна с много изненади.

Припомняме, че най-красивите лица на Пловдив бяха избрани на специален кастинг, провел се миналия месец в зала Etra Hall. Красивите и атлетични момичета дефилираха и се представиха пред журито, от което част беше Деана Господинова - регионален представител на модна агенция „Визаж”, която се запозна отблизо с всяка една от дамите.

В кастинга взеха участие момичета на възраст между 17 и 24 години. Общо 14 момичета ще влязат в надпреварата като сред тях има модели, гимнастички, атлетки, скиорки и дами с различни професии, интереси и занимания.

В нощта на събитието момичетата ще дефилират в три тура. В първия ще излязат на сцената със спортно-елегантно облекло, във втория с бански костюми, а в третия с официални рокли. Интересна програма, стена на славата и много изненади очакват гостите на модното събитие. 

Участие в събитието ще вземе и най-красивата пловдивчанка за 2023 година – Магдалена Табакова. Миналогодишната победителка на конкурса ще предаде короната нататък и се надява новата носителка на титлата да е готова да представи Пловдив и България достойно при всички бъдещи изяви на модния подиум.

Конкурсът „Мис България” 2024 и тази година ще бъде организиран и продуциран от г-н Гаел Бонел Санчес.