Ботев ще бъде домакин днес на ЦСКА 1948 навръх Гергьовден. Двубоят стартирав 20:15ч. на стадион Христо Ботев. 

Миналата сряда пловдивчани отстраниха ЦСКА в полуфиналите за Купата, след като победиха и в реванша с 2:0 и след общ резултат 3:0 тимът се класира на 14-ия си финал в турнира. Там на 15 май "канарчетата" ще срещнат Лудогорец. Ако спечелят Купата пловдивчани ще си осигурят директно място в Лига Европа, но ако загубят ще трябва да гонят седмото място, което дава право на бараж за Лигата на конференциите. 

Иначе в миналия кръг от плейофната група между 7-мо и 10-то място Ботев загуби у дома от Славия с 0:1, а ЦСКА 1948 направи 0:0 с Арда.

В момента ЦСКА 1948 е на 7-то място с 44 точки, толкова има и Ботев, но е с по-лоши показатели. Девети е отборът на Арда с 40 точки и именно кърджалийци са третият тим, който заедно с Ботев и ЦСКА 1948 ще се бори за седмото място за бараж. 

В редовния сезон ЦСКА 1948 спечели домакинството си срещу Ботев с 1:0, а в Пловдив двубоят завърши без голове - 0:0.

За Ботев трайно контузен е Георги Николов. 

Съдия на двубоя ще е Георги Гинчев.

Вероятни състави: 

Ботев: Хидает Ханкич, Николай Минков, Йонас Там, Антоан Конте, Константинос Балоянис, Джеймс Етоо, Антонио Перера, Уме Емануел, Ивелин Попов, Мохамед Брахими, Мартин Секулич

ЦСКА 1948: Петър Маринов, Стив Фюртадо, Теодор Иванов, Росен Божинов, Симеон Василев, Емил Ценов, Реян Даскалов, Бирсент Карагарен, Талис, Радослав Кирилов, Педриньо