Улица в „Източен” е напът да се наводни заради ВиК авария, сигнализират потърпевши до TrafficNews. Локацията е ул. „Арчарица”, една от пътните връзки с бул. „Княгиня Мария Луиза” в непосредствена близост и до ВиК дружеството.

Аварията е до офис на куриерска фирма и автомивка, а водата извира вече няколко дни, с което има риск да наводни и цялата улица.

TrafficNews се свърза с водното дружество и оттам заявиха, че още в четвъртък са опитали да отстранят аварията.

„Цялата работа е, че когато навремето се е строяло на мястото, се е знаело, че отдолу има съществуващ стар водопровод, но не знам как е издадено разрешение за строителство и ползване на обектите на мястото.”,  допълват от ВиК.

Въпросният водопровод е останал под цялата сграда на куриерската фирма.

„Опитахме са да го превключим малко по-напред, но няма такъв водопровод и сега ще опитаме покрай тротоара да намерим вариант.”, обещават от ВиК. 

В околността има няколко жилищни блокове и няма как да бъде спряна водата им по време на празниците.

От ВиК заявиха, че дейностите по отстраняване на проблема продължават утре.

Свързахме се и със собтвеничката на куриерската фирма, Даниела Лечева, която заяви:

"Нашата документация е изрядна. В кадастъра и във всички други документи, които притежаваме, такъв водопровод не съществува. По закон в частен имот не може да има водопровод. В четвъртък направихме среща с директора на ВиК, който също изрази учудване, че там има водопровод. Това очевидно е много стар водопровод, който не съществува в документите и кадастъра, но към него са били свързани много от по-старите сгради, които се намират на същата улица. В четвъртък беше направено ново включване и тези сгради вече са към новия водопровод, който е към улицата. Всички наши комуникации са свързани към централния водопровод на бул. "Княгиня Мария Луиза". Надявам се ВиК да си свършат работата и аварията час по-скоро да бъде отстранена".