ФК "Крумовград" е осъден да плати  15 000 лева на фирма "Авто Рент 2019", с която отборът е имал сключен договор за автомобили под наем. Договорът е сключен през юли 2023, а компанията е предоставила 5 автомобила на клуба. Въпреки контракта обаче, ръководството на сдружението не е превело нито лев по контракта. От фирмата регулярно пускали фактури към управителя Басри Саров, но без резултат. 

На 27 октомври 2023  от "Авто рент" изпращат покана до сдружението, с която прекратяват договора и искат автомобилите да бъдат върнати. Реакция  първоначално няма. От ЕКОНТ не могат да открият никой на официалния адрес на сдружението, никой не вдига телефона, няма и действащ имейл. Асен Караславов, който вече е изпълнителен директор на клуба, също не си вдига телефона.

На 11 декември собственикът на автокомпанията Иван Калев внася иск в съда и иска запор на сметките на дружеството, за да може той и съдружника му да си приберат дължимите суми по съдебен ред. Оказва се, че са на „опашката” и пред тях има още няколко  фирми.

След жалба в полицията, все пак преди няколко дни петте автомобила са върнати лично от Асен Караславов.

По време на делото, от сдружението не изпращат свой представител. За пълна незаинтересованост към финансите на клуба говори и факта, че не са изпратили писмен отговор на исковата молба, нямат и защитник в съда. 

Районен съд постановява ФК "Крумовград" да плати освен дължимите 15 000 лева на "Авто Рент" , да даде още 3 600 лв за такси и разноски. 

Решението не подлежи на обжалване. 

Опасни връзки! Запорираха сметките на ФК "Крумовград", но пъпната връв с "Ботев" не е отрязанаРуски капитали и стари ДС връзки изплуват зад финансирането на клуба