Представете си вашата почивка в собствена финландска къща.  Във финландската зона на изложението „Дибла – идеи и продукти за интериора“ е изградена  автентична дървена къща-барбекю, в която можете да се потопите в скандинавската екзотика, докато консултантите ви обясняват възможностите на конструкцията.

На изложението, което ще продължи до 25 февруари в Международен панаир Пловдив ще намерите всичко за дома. В експозициите на над 30 фирми са включени мебели и мебелен обков, матраци, легла и аксесоари за спалня, системи за баня и кухня, подови настилки, паркети и декоративни пана, иновативни уреди за почистване, осветителни тела, дизайнерски тапети и други. Можете да черпите идеи независимо в кой етап от ремонта се намирате в момента.

За бизнесмените пък изложението представя оборудване за хотели и заведения, магазини и бутици, фитнес, СПА и уелнес центрове, соларни студия и други. Акцент са атрактивните водни и светлинни ефекти, които внасят настроение в интериора и екстериора. Предлагат се и нестандартни светлинни решения за  външни и вътрешни пространства.

Освен множеството интериорни и екстериорни тенденции, на „Дибла“ ще намерите и практически решения за домакинството, като улеснения за почистването. Можете да заявите демонстрация на почистване с прахосмукачка робот – екип на фирмата ще посети дома ви в удобно за вас време, за да ви покаже възможностите на иновативната модулна система. В демо зоната ще научите как да пестите вода чрез новите системи за баня и ще тествате електрическа система за шкафове. Всичко това докато пиете прясно изцедени портокали от презентаторите на машините за фреш.

Впечатляващи са спалните и диваните без прави ъгли,  масите и секциите от почти необработено дърво, съчетано със стъкло. В светли тонове  са  дизайнерски серии и обзавеждането за детска стая. Ламинираният паркет вече наподобява камък. Този ефект се постига с нова технология, благодарение на която подът изглежда така, сякаш е с луксозно  каменно покритие, но цената е доста по-ниска. 3D технологиите превръщат дома в приказно пространство, убедиха се посетителите на изложението. Подът, стените и таваните вече са с колоритна визия, създаваща усещането за по-широко пространство. Вниманието привличат  и 3D арт панели, различни видове каменни облицовки, интериорният мъх, термодекоративните бои и мазилки. 

Ако вече сте приключили с ремонта, можете да разгледате предложенията за декор и аксесоари. Декоративни пана и мазилки ви дават идеи как да разчупите интериора, а ароматизирани свещи и ръчно изработена керамика са сред красотите, които можете веднага да отнесете вкъщи.

Проявата е част от мегафорума за агробизнес, вино, храни и хорека сектора. Той включва изложбите „Агра“ - за селско стопанство, „Винария“ - за лозарство и винарство, „Фудтех“ - за хранителната индустрия, „Апи България“ - за пчеларство, и „Вкусове от Италия“, които се провеждат по същото време в Международен панаир Пловдив. Повече подробности можете да видите ТУК.