Сградата на американската компания SIBIZ няма да бъде готова до края на годината. Въпреки че Hi-Tech центъра, на стойност 15 млн. лева, трябваше да е готов до края на годината, това няма как да се случи.

Кметът Иван Тотев каза, че контактува със собственикът й Роди Дервишев, който строи на пазарен принцип. Малко по-малко там нещата ще се завършат, като на първо време ще се отворят няколко етажа с РЗП от 2000 кв.м., което за начало е достатъчно за компанията. Това обаче също едва ли ще се случи до края на годината.

SIBIZ  ще развива развойна дейност в първия високотехнологичен център в „Гладно поле. Експертите и инженерите на компанията ще създават прототипите на чиповете на бъдещите поколения на компютрите и смартфоните. Всичко това ще се извършва в новата сграда срещу парк Лаута.

Компанията работи със световни IT брандове като AMD, IBM и други, за които работят по иновациите им.

В новия център на американската компания ще работят над 1500 души, като се очаква сградата, която е с РЗП над 20 000 кв. м да бъде готова до няколко години.

Компанията се занимава с разработка на хардуер и софтуер и търговия, като тя има два офиса в Маунтин вю в Калифорния и един в Пловдив.

Едновременно с производствената и развойната си дейност частната компания има и традиции в сферата на образованието и подготовката на инженерни кадри. Тъкмо това е и причината част от бъдещата им административна сграда в Пловдив да бъде заделена за учебни зали.

Тази година завършват сградата за 15 млн. лева на SIBIZ в Пловдив СНИМКИВ първата сграда във втория градски център на града ще създават бъдещето на компютрите и смартфоните