За да бъдеш добър политик не е задължително да си изпечен лъжец, но със сигурност помага.  Преди няколко дни TrafficNews публикува разследване, в което журналистът ни Тина Ивайлова  разкри измамна схема  на 23- годишния Лъчезар Крумов, който освен че се представя за адвокат, се е насочил и към кметския стол на община Гулянци, Плевенско.  Амбициозният Крумов, който е най- младият общински съветник  в България,  мами  близки на пострадали в катастрофи, че е адвокат и може да води делата им за обезщетения. 

Разследване на TrafficNews: Кандидат за кмет се представя за адвокат и мами пострадали от катастрофиЛъчезар Крумов от Гулянци издирва близки на жертви в ПТП, които могат да получат големи обезщетения

В  разследването си Тина Ивайлова разказва историята на вдовец, който всеки ден получава по 10 лева от „адвоката си” Лъчезар Крумов, който според него води делото, от което той очаква обезщетение за загиналата си съпруга.  Самият Крумов пред репортер, представил се за клиент, заявява , че е адвокат и може да помогне. Лъжите на Крумов лъсват и от интервюто му пред камера, където той отрича всичко, изречено от самия него само няколко чака по-рано.  „Подвизите” на кандидата за кмет не са тайна за някои адвокатски кантори, които очевидно го използват за посредник, за да стигнат до близки на загинали и пострадали в катастрофи , респективно до техните обезщетения.

Разследването  на TrafficNews предизвика не само множество коментари, но и стана причина в ОД МВР Плевен да бъде образувана проверка по случая. Каква е реакцията на самия Крумов след разкритията? След като вече е разбрал, че може да практикува като адвокат, без да има диплома за това и да се кандидатира за кмет, въпреки , че очевидно няма морални качества за тази длъжност, той прави рязък завой и се превръща в …журналист. С микрофон в ръка той се появява в къщата на вдовеца и му взема „интервю”. В интервюто Стефан е принуден да кажа, че е получил 50 лева от журналистката, за да й каже това, което тя иска да чуе. По-какъв начин е „мотивиран”  човекът, който живее в изключителна мизерия, ние не знаем, но не е трудно да си представим.  Роднините на Стефан също са „обработени” и журналистът  получава очакваните отговори. След това прави „обоснования” извод, че разследването срещу него е политическа поръчка , а на медията е платено, за да го омаскари. Отправя клевети и обиди към журналиста Тина Ивайлова ,  чиято професионална етика никога не е била поставяна под съмнение.

Колко къси са краката на лъжите на г-н Крумов можете да видите във ВИДЕОТО, където суровия материал опровергава твърденията на нереализирания адвокат:

Лъжата е най- простото средство за самозащита. И най- често използваното. Но има граници, които не бива да бъдат прекрачвани. А г-н Крумов ги прекрачи. Разбира се, това не ни изненадва, тъй като  не очакваме от  проява на срам от човек, който като лешояд се храни от смъртта.  Ръководството на TrafficNews ,в лицето на издателя Александър Апостолов и главния редактор Парашкева Иванова, сме категорични, че няма политическа партия, която да е подала сигнал или проявила интерес към въпросния кандидат- кмет на Гулянци, камо ли да е плащала за неговото дискредитиране. Също така нямат и съмнения в професионалната етика на Тина Ивайлова, която многократно е доказвала своята лоялност, почтеност, отговорност и безпристрастност.  Всеки от тях без проблем може да докаже твърденията си на полиграф и ако Лъчезар Крумов има кураж, го призоваваме също да го направи.

Междувременно  издателят на TrafficNews – "Трафик Бул" ООД, ще потърси отговорност на Лъчезар Крумов за разпространените лъжи , а също така ще съдейства с юристи на Тина Ивайлова да потърси отговорност за клеветите срещу нея, които лъжеадвокатът разпространява в публичното пространство.

От самото си създаване медията ни има ясна и последователна политика спрямо  широко разпространените, ненаказуеми, но далеч от всякакви морални и етични норми адвокатски практики в делата за  обезщетения на пострадали от катастрофи. През последните десет години това се е превърнало в изключително доходен бизнес, а адвокати, за които смъртта се е превърнала в занаят, буквално преследват семействата на загинали и ранени, за да ги привлекат за свои клиенти. Схемата започва да работи веднага след произшествието. В нея са навързани  КАТ-болници-морга-гробищни паркове и посредници като Крумов Залозите са големи – обезщетението на едно семейство може да стигне и до милион- затова и всички средства са позволени. Включително и да отидеш да издевателстваш над родители, които току що са погребали сина си или  да предлагаш услугите си на жена, останала вдовица преди часове.

Това не е първото разследване на TrafficNews по тази тема и със сигурност няма да е последното. Надяваме се да видим г-н Крумов на подсъдимата скамейка, където му е мястото,  а не на кметския стол. Също така се надяваме институциите, които имат отношение към случая и  трябва да пазят не само богатите и силните, но и бедните и онеправданите, да си свършат работата.  И последно –  вярваме, че политиците гласували доверие на въпросния младеж, няма да заложат на карта  доброто си име, опитвайки се да му помогнат. Няма да толерираме нито да прикриваме опити за намеса в редакционната ни политика и името на всеки, който си позволи това, ще стане публично достояние. Защото разследването ни показва криминално престъпление, от което всеки уважаващ себе си политик би трябвало да се срамува.