Шофьорът на камиона, който катастрофира тежко на автомагистрала "Тракия" край Пловдив, все още е на мястото на инцидента. Като по чудо той се е разминал без по-сериозни наранявания. Има само бинт на един от пръстите си, но иначе е добре, предаде репортер на TrafficNews.bg

Специалният автомобил за поддръжка на растителността край магистрала "Тракия" все още се намира в канавката край пътното платно. На място екипи на полицията правят оглед, за да се установи как точно се е стигнало до тежкия инцидент с камион, който задръсти аутобана днес преди обяд. 

Припомняме ви, че около 11 часа днес камионът ударил специалният автомобил и го изхвърлил в канавката. След удара самият камион се забил в мантинелата между платната и блокирал движението в посока София-Пловдив. Инцидентът стана в района на 147 км на автомагистрала "Тракия" край Пловдив.  Пострадали са трима мъже – 43-годишният водач на влекача, 56-годишният шофьор на специалния автомобил и негов 53-годишен спътник.

До приключване на огледите и освобождаване на пътното платно автомобилите се пренасочват по обходен маршрут: 137 км (ДС “Чикерица”) с. Стряма – гр. Раковски – с. Шишманци – 150 км (пътен възел “Белозем”).

Вижте СНИМКИ от мястото, очаквайте подробности и видео!