Тежка катастрофа запуши автомагистрала "Тракия" край Пловдив. Камион се е обърнал на пътното платно в посока София-Бургас. Инцидентът е станал в района на 147 км на магистралата.

Сигналът е получен около 11 часа днес, съобщават от полицията. Според първоначалната информация, в аварийната лента специален автомобил мерцедес, използван за поддръжка растителността на магистралата, бил блъснат от влекач скания с пловдивска регистрация. В резултат на удара мерцедесът паднал в канавка, а тежкотоварният камион се блъснал в разделителната мантинела и препречил пътното платно.

Пострадали са трима мъже – 43-годишният водач на влекача, 56-годишният шофьор на специалния автомобил и негов 53-годишен спътник. Първите двама от тях са откарани в болница за допълнителни прегледи. 

До приключване на огледите и освобождаване на пътното платно автомобилите се пренасочват по обходен маршрут: 137 км (ДС “Чикерица”) с. Стряма – гр. Раковски – с. Шишманци – 150 км (пътен възел “Белозем”).

Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват от служители на РУ – Раковски.

Заради катастрофата на магистралата в посока Бургас се е образувала километрична тапа, съобщи читател на TrafficNews.bg.

Вижте СНИМКИ от мястото на инцидента ТУК