Още един шофьор в Пловдив реши, че това, че се вози в автомобила си, не отнема правата му на пешеходец. Водач на автомобил рено най-нагло мина през пешеходната алея преди второто кръгово на Панаира, съобщи читател на TrafficNews.bg. На кръговото в момента се извършват ремонтни дейности, като водачите предпочитат да нарушат закона, вместо да се затруднят с малко повече обикаляне.

Във вторник ви съобщихме за подобен случай, при който водач, движещ се от Панаира на север, направи обратен завой през същата пешеходна алея - четете подробностите ТУК.

В новия случай шофьорът на реното е идвал от запад по булевард "Дунав" и е решил въпреки ремонта да направи завой надясно. За целта той се е качил с колата си на пешеходната алея между двете платна, минал през нея и се включил в движението по другото платно.

Проблемът е, че този шофьор засякъл двама пешеходци на пешеходната и замалко да ги блъсне. Хората се отместили в последния момент, разказа нашият читател. Риск някой пешеходец да пострада обаче има, защото едва ли уловените от камерите шофьори са единствените нарушители, преминаващи по пешеходната алея.

Вариант за справяне с проблема е поставяне на колчета от двете страни на пешеходната алея, които няма да пречат на пешеходци, бебешки и инвалидни колички, но няма да позволят преминаването на автомобили.

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg