Ремонти за 80 млн. лева на улици, подземна инфраструктура и пешеходни зони очакват Пловдив в следващите месеци.  Въпреки летните месеци и факта, че са затворени едва две основни пътни артерии, задръстванията в час пас са значителни.

В момента изцяло е затворен подлезът на „Гладстон”, който е част от големия проект за площад „Централен”. В следващите четири месец съоръжението ще бъде затворено за коли, а след това ще се започне и работа по самия площад. Само там обществената поръчка е за 12 млн. лева.

От днес 4 месеца забравете за подлеза на “Гладстон“!Започва реконструкцията на съоръжението под Централна поща

Друг затворена основна отсечка е бул. „Марица – Юг” от Водната палата до бул. „Източен”.  Реконструкцията е част от проекта на Община Пловдив през „Региони в растеж” на стойност 22 млн. лева. Ремонти на улици се очаква в цялото  пространството заключено между „ Марица – Юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”.  От „Драгиев и Ко” са поели ангажимент да приключат с основната улица до средата на септември.  

Старт: Ударно разкопават центъра на Пловдив, три първи копки за 1 часСлед 210 дни районът зад Водната палата трябва да бъде преобразен

Изпълнители са избрани по други две големи поръчки за ремонти в града.  Едната процедура бе за избор на фирми, които да ремонтират улици за 7 млн. лева в шестте района на Пловдив.

 „Драгиев и Ко”, „Пътинженериниг” и севлиевската компания „Инфрастроежи” са фирмите, които ще извършат реконструкциите на улиците.   Големите позиции в поръчката са за по три района на града , чиито прогнозни стойности са по 3 млн. лева. Третата позиция е само за квартал Коматево. Тя е на стойност 1 млн. лева и ще се изпълнява от севлиевската  фирма „Инфрастроежи”.

На практика всеки един район ще разполага с 1 млн. лева за ремонти на компрометирани участъци. Очаква се парите да отидат за ремонти на невралгични вътрешноквартални улици и такива, които са в компрометирано състояние. Реконструкции ще има и на части от булеварди, които имат нужда от неотложен ремонт.

Познати пловдивски фирми взеха лъвския пай от поръчката за кварталните ремонти за 7 млн. лева„Драгиев и Ко” и „Пътинженеринг” работят по три района на града, севлиевска компания влиза в Коматево

Друга голям ремонт, който ще започне скоро е на бул. „Кукленско шосе”. Там движението няма да се затваря изцяло, като колите ще се движат в едно платно, докато тече ремонта на другото. Реконструкцията ще обхване булеварда от пресечката към „Даме Груев” до табелата на града, която е малко след Митницата. Ремонтът трябва да продължи 110 дни и ще струва 5,9 млн. лева, а изпълнители ще са „Пътища Пловдив” и „Транс консулт – 22”.

Започват ремонта на Кукленско шосе още през лятото, чертаят организация на движениетоРеконструкцията на основния булевард ще струва 6 млн. лева и ще продължи 110 дни

Най-големи проблеми с движението се очаква да причинят реконструкциите на бул. „Христо Ботев” с Коматевския възел, както и изкопните работи по Водния цикъл.

Първата поръчка е на стойност  7,5 млн. лева с ДДС за реконструкцията на три булеварда, които са свързани чрез Коматевския възел.  Първият булевард е "Христо Ботев", в частта му от Централна гара до Коматевския възел, вторият участък -  Коматевско шосе от възела до  бул. „Александър Стамболийски”, а третият -  части от бул. "Копривщица". Този ремонт се очаква да създаде редица трудности при предвижването към  и от районите „Южен” и „Западен”.

Мащабен ремонт се задава в Пловдив! Дават 7,5 млн. лева за Коматевския възел и бул. „Христо Ботев”Община Пловдив пусна обществена поръчка за нови водопроводи и реконструкция на пътните артерии

Една от пуснатите поръчки по Водния цикъл на града ще засегне 58 улици, сред които основните булеварди  „Дунав” и Брезовско шосе”, в район „Северен”. Там за подмяна на водопроводите и канализацията са предвидени 30 млн. лева, като в сумата влиза и рехабилитация на пътните и пешеходни участъци.

Най-големият проект на Пловдив набъбна на 100 млн. лева! Ремонтират ВиК мрежата с 30 млн.Нова обществена поръчка през Водния цикъл бе пусната от градската администрация