Ремонтът на Кукленско шосе може да започне още през лятото, потвърди кметът Иван Тотев. Той обясни, че засега плановете са да се затвори първоначално източното платно, където трябва да се извърши смяна и на водопроводната и канализационната мрежа. Все още се чака и становище от ВиК дали подобни дейности ще са необходими и в западното платно.

Движението вероятно ще бъде двупосочно в отвореното платно, докато другото се ремонтира. Реконструкцията ще обхване булеварда от пресечката към „Даме Груев” до табелата на града, която е малко след Митницата. Според кмета състоянието на пътя след табелата е добро, но все пак ако се наложи там ремонт, няма да има проблем, тъй като между Община Пловдив и Община Родопи има подписано споразумение.

Припомняме, че предстои да бъде подписан договора с консорциума ДЗЗД „Кукленско шосе”, който спечели обществената поръчка.  Обединението е между две известни фирми, които ремонтират пътища под тепетата –  с  водещ партньор „Пътища Пловдив” и „Транс консулт – 22”.

Те дадоха оферта от 5,9 млн. лева  с ДДС и 110 дни срок на изпълнение. Процедурата е на инженеринг, като проектирането и строителството влизат в дадения от компанията срок на изпълнение.

Предвижда се тотална реконструкция на пътната част и пешеходните зони, ново осветление, подземни комуникации, велоалеи и други.  Разплащането с фирмата ще бъде в две бюджетни години по 3 млн. лева.

За 110 дни ремонтират основен пловдивски булевард с 6 млн. лева, избраха изпълнителДве фирми ще реконструират „Кукленско шосе”, скоро започват строителните дейности