Трогателна история от Шумен доказва, че с воля и подкрепата на любимия човек е възможно да се справим с всяко предизвикателство. Мъж, останал без крака след инцидент, е считан за най-добрия автомонтьор в областта и с помощта на жена си върти бизнес. Не търси помощ, а дава такава - на закъсалите на пътя.

За случая разказа пловдивчанин в профила си в социалните мрежи. Той публикува снимка, направена край Шумен, на която се виждат как мъж без крака и жена му сменят гумите на камион. Слезли от автомобила на Пътна помощ, който мъжът управлявал.

"В момента, в който спряха до камиона, тя му извади инвалидната количка да седне. После горкият пълзя 40 минути под камиона, като през цялото време жена му му помагаше с всичко", разказва пловдивчанина. Негов познат му разказал, че мъжът загубил краката си в катастрофа преди 10 години. Оттогава жена му била неотлъчно до него и двамата управлявали автосервиз и се занимавали с пътна помощ. Мъжът без крака пък бил най-добрият автомонтьор в околността, въпреки недъга си и бачкал всеки ден.

Споделете и вие с нас подобни вдъхновяващи истории! Пишете ни на redaktor@trafficnews.bg .