Междусъседска война се води в пловдивския квартал Кършияка. Цял вход на улица „Найден Попстоянов” е вдигнат под пара от опърничав съсед, който и дума не дава да му се каже, камо ли забележка.

Драмата започнала преди няколко седмици. Задният вход на блока е бил блокиран от колата на Йордан. Една вечер съседка с деца и покупки решила да спре колата си зад блока и да мине през същия вход. Пътя й отново бил блокиран от колата на съседа й. От двете й страни едва се минава заради градинката и площадката за игра. Минавайки в тревата, с багажите и двете деца, успешно влязла в блока. В същото време на асансьорът се засекла с въпросния господин. Най-любезно тя му направила забележка, че едва се минава и че това е вход, а не паркомясто.

Съседът се намусил, избоботил някакви неща и си заминал по пътя. На следващия ден обаче, решил да си го върне на съседката. Той отново спрял по същият начин. Поради липсата места тя спряла зад него, тъй като се познават и са си комшии, все пак.

На следващата сутрин Йордан, вместо да и се обади, за да си махне колата, той повикал полиция. На униформените споменал, че не знае на кого е колата. Така органите на реда започнали да звънят на дамата. Започнал спор.

„Аз му казах, че е нормално да ми звънне и ще си махна колата. Колко пъти сме го правили, все пак сме съседи. Той неговото си знае. И най-лошото е, че е домоуправител и според него „неговата дума е закон”.

Мъжът на потърпевшата също поговорил с него. Преди година той и другите мъже във входа направили със свои средства паркинг, градинка и площадка за деца. Насипали с чакъл дупките и направили малко по-приятно задблоковото си пространство.

Йордан обаче, продължил да спира където и както си иска. Един ден майките от блока решили да заведат децата в площадката. Отваряйки вратата насреща им пак била колата на инатливия мъж. Отново последвала забележа.

На следващият ден след разговорът на малко по-висок тон, три семейства били викани в районното управление.

Шест човека са били обвинени от съседа си Йордан,че са му надрали автомобила и че са счупили част от него.

„Не ми го побира в ума, как може един човек така да мисли и да постъпва. Как може? Ние искаме да е уютно, уредено и красиво, а не всеки да прави каквото си иска”, разказват потърпевшите съседи.

„Отгоре на това, той, като домоуправител, си надвишава правомощията. Не спазва и правилника за противопожарна безопасност. Освен заден вход, това се води и авариен изход, който по закон винаги трябва да е свободен, при евентуален инцидент”, допълват хората.

Те са убедени, че тази война ще продължи. Единствените им опасения са, че нещата могат да излязат извън контрол и комшията Йордан може да стигне до по-сериозни действия.