На 22 юли 2015 г.  22- годишният пловдивски боксьор Александро Мораро - Румънеца бе открит мъртъв  в квартирата си в Букурещ. Мораро е възпитаник на легендарния треньор Иван Киряков. Младежът е живял до 2014 година  в Пловдив и работел в пловдивска фирма. След това заминал за Букурещ, където отворил малък склад за хранителни продукти. До фаталната дата, когато е открит обесен. Румънските власти приключват делото със заключение, че е самоубийство. Майката на момчето - Албена Александрова обаче е категорична, че Алекс никога не би посегнал на живота си. Още от самото начало смъртта му е обвита в мистерия. Първоначалната версия, че Мораро е сложил край на живота си заради жена, на този етап няма никакво потвърждение.

Две години по-късно тя продължава да търси истината, въпреки болката която преживява.

Година след смъртта му, Александрова пише писмо до Президента на Румъния и така с негово съдействие тя получана експертизата, която до тогава й е отказвана.  Заключението на патоанатома е, че причината за смъртта е прекъснат канал между втори и трети прешлен. Лекарят обяснява, че това е резултат от висящото тяло. Според майката обаче това твърдение е абсурдно, защото самият Алекс е намерен обесен на парното.  В кръвта му няма следи от упойващи вещества и алкохол. 

Д-р Перде Филип , който прави аутопсията определя приблизително времето на настъпване на смъртта  С час се е ангажирал лекарят от 112 , като е посочил , че намереното тяло в 19:10ч е мъртво, поне от 5 часа . 
 
Майката настоява за пощателно разследване и иска телефонна разпечатка от телефоните на Александро. Разследващият прокурор обаче отказва да изисква такава.
 
След смъртта му е установена липса на 20 000 лева от касата на фирмата, в която Мораро работи. По-късно става ясно, че парите са взети от касиерката, която твърди че с тях е покрила фирмени разходи със знанието на самия Алекс.
 
"Каква е тази фирма и с какво разполага никой не може да узнае ,тъй като Алекс й е бил собственик и не е оставил пълномощно на никой друг да го представлява. Румънско законодателство ! Абсурд! Правда , истина - та това е невъзможно в тази "бяла" държава . 
Пантоанатомът при среща с майката каза: " Каквото ми е казано , съм го направил ! Лекар?! Вече знам кой стои зад всичко това ? ! Злодеи ! Присъдата е само една ! Ще горят в Ада, съдени от собствената си съвест и  да знаят, че  .. "не се гаси, туй що не гасне !", коментира емоционално Албена пред TrafficNews.bg. 

Тя обаче отказа да посочи, кой смята за виновен за смъртта на сина й.