Пловдивският лекоатлетически клуб на Локомотив записа много силни резултати и спечели златни медали в три различни състезания през уикенда. 

Първо Габриела Петрова се завърна ударно след 18 месеца пауза. Пловдивската атлетка записа 14,38 м., с което записа най-добър резултат в света за сезона до момента. С този резултат тя покри норматива за Европейското първенство в Рим през тази година в коронната и дисциплина - троен скок. 

Тя участва извън класирането на националния шампионат по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години.

Пламена Миткова пък откри сезона в скока на дължина този уикенд в Люксембург с победа на турнира CMCM World Athletics Indoor Tour Bronze , като резултата и от 6,40 м е неин личен рекорд в зала, а също така и рекорд на турнира.

На националния шампионат до 20 години в София момчетата и момичетата на СКЛА Локомотив Пловдив направиха чудесно състезание и си тръгнаха от зала Фестивална с медали и лични рекорди.

Мартин Димитров стана шампион на 200м., сребърен медалист на 60м. Той спечели титлата и при щафетата на 4х400 м. заедно със съотборниците си Борислав Попгеоргиев, Мартин Бекриев и Любомир Илев, а щафетата направи страхотно бягане и остави вторите на 10 метра след себе си при финиша. 

Борислав Попгеоргиев стана бронзов медалист на 60 м. с препятствия с личен рекорд от 8,08 сек, както и 4-ти на 60м. гладко бягане.

Даниел Димитров е бронзов медалист в тройния скок с резултат 14,45м.

Васил Русенов остана 4ти в скока на дължина като само 7 см. го разделиха от третото място.