Трафикът в Пловдив тази сутрин е изключително натоварен, като големи тапи са се образували на много от основните пътни артерии. Основаната причина за това е затварянето на бул. „Руски”, в отсечката между ул. „Преслав” и бул. „6-ти септември” след тежката катастрофа с две жертви.

Както TrafficNews.bg съобщи движението в участъка бе пуснато малко след 8.30 часа, въпреки това трафикът в града все още е силно затруднен. Изключително натоварено е движението по бул. „Христо Ботев”, както и по „Копривщица”.

Припомняме, че инцидентът е станал около 3.30 часа днес на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември".

По първоначална информация джип "Рийндж Ровър", който идвал от Централна гара, навлязъл по велоалеята между двете ленти и се блъснал последователно в няколко чинара.

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По време на спасителната акция пожарникар е ударен от клон на дърво, той също е настанен в болница.

От кадрите се вижда, че  джипът "Рийндж Ровър" е буквално на съставните си части, като в радиус от над 300 метра има парчета след тежкия удар в няколко чинара.  В разстояние и от 100 метра са разнесени и части от дървото, в което се е ударил и автомобила.

След мелето на  бул. „Руски”: Тежко е състоянието на двамата 22-годишни, лекари се борят за живота имИнцидентът парализира движението в голяма част от града, участъкът вече е отворен

Джипът, в който загинаха двама младежи в Пловдив, е на съставните си частиДвижението по бул. „Руски" продължава да е затворено, пожарната разчиства пътното платно