Новак Джокович взе реванш от Яник Синер за поражението, което италианецът му нанесе в груповата фаза на ATP финалите в Торино и трумфира за рекорден седми път с трофея от "Мастърса" на осемте най-добри, изпреварвайки Роджър Федерер по този показател.

За разлика от 3-часовата им епика, която двамата изнесоха само преди няколко дни, то днес световният номер едно беше абсолютно безмилостен и смълча напълно трибуните в зала "Pala Alpitour".

Водачът в световната ранглиста контролираше срещата от първата до последната точка и се нуждаеше от само 90 минути игрово време, за да подчини своя млад съперник с крайното 6:3 6:3 и заслужено ще добави нови 1000 точки към актива си за световната ранглиста, а освен това заработи 2 милиона и 200 хиляди долара за банковата си сметка, пише tennis.bg.

6-кратният шампион стартира мача с безупречно проведен сервис гейм, но местният представител отговори със същото и наглед се задаваше здрава битка на корта. Постепенно обаче балканецът наложи своето темпо на игра и топката се връщаше изключително бързо и дълбоко в полето на младока, който започна все по-често да закъснява за ударите си и грешките зачестиха от неговата ракета.

Това позволи на ветерана да се откъсне напред с пробив и скоро резултатът беше 4:1 в негова полза. Впоследствие Синер стаблилизира изявите си от линията за начален удар, само че не спечели нито една точка повече на ретур и заслужено сетът беше спечелен от сърбина.

Втората част започна още по-обезкуражаващо за световния номер четири, защото Джокович просто не можеше да сбърка топка и увеличи серията си на 12 поредни спечелени разигравания, за да се откъсне напред с 2:0 гейма.

24-кратният "мейджър" носител дори спокойно можеше да удвои аванса си, но пропусна лесен минаващ удар по правата от форхенд, като самият световен номер едно не повярва каква възможност му се е изплъзнала и се хвана за главата от яд. Италианецът пък се възползва от моментното колебание от другата страна на мрежата, за да се разпише в резултата.

Ветеранът обаче продължаваше да е безкомпромисен на собствен начален удар и същевременно поставяше под огромен натиск опонента си, който трябваше да воюва за спечелването на всяко едно свое подаване. 22-годишният тенисист все пак съумяваше да запази интригата в мача и неизменно печелеше сервис геймовете си до 5:3 в полза на Джокера, когато Синер се пропука за пореден път и предаде мача с двойна грешка.