Студът идва в предпоследния ден от годината! Утре градусите ще бъдат с над 13 градуса по-ниски в района на Пловдив. Термометърът няма да показва повече от 2 градуса, а сутринта се очакват да паднат и първите снежинки. Снеговалежът обаче не се очаква да бъде обилен и да натрупа.

В 12 области на централна и източна България за много ниски температури и бурни ветрове. Предупреждението на НИМХ за смразяващи температури и за силен вятър е за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Русе, Разград, Добрич и Силистра.

През нощта срещу сряда и през деня с умерен, по Черноморието - силен североизточен вятър, ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още - минималните в цялата страна ще са отрицателни, а максималните ще са между минус 3 и 2 градуса. Значителна облачност ще има над югозападната половина от страната, на места ще превали слаб сняг, а от североизток облачността ще се разкъсва и намалява.

В четвъртък ще има разкъсана облачност. Ще остане ветровито, застудяването ще продължи и дневните температури в цялата страна ще са под 0 градуса; доста студено ще бъде и в новогодишната нощ.

Още новини ТУК

TNS.bg