Категорично смятам, че в момента не е време да се започва проект като пробива под Водната палата. Това заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той обясни, че при все ремонтите, които в момента са започнали или предстоят, стартът на строителството на кръстовище на две нива ще предизвика истински транспортен хаос.

Георги Стаменов скочи срещу пробива на Водната палата: Ще превърне движението в адСпоред него проектът има два сериозни недостатъка

Нова концепция, която да е в синхрон с изграждането на хабитатите и животните, които ще ги обитават, ще бъде в основата на довършването на зоопарка в Пловдив. След дългогодишни перипетии по темата кметът Здравко Димитров се срещна с проектантите на зоопарка в Стара Загора, които представиха пред него и заместник-кмета Пламен Райчев идеята за доизграждането.

Рестартират проекта за зоопарка в Пловдив с нова концепцияПроектът ще бъде с образователната и научната насоченост

Откриха мъртъв 80-годишният Ангел Байрактаров, който на 19-ти септември изчезна в района около Пловдив. Последната връзка с мъжа е била в събота около 20,30 ч., а на следващия ден роднини са открили колата му край село Моминско. Автомобилът е намерен празен на отъпкан път, вдясно от главния. В 15 ч. в неделя е подаден сигнал в полицията. Дъщеря му твърди, че става дума за убийство. 

След 11 дни откриха мъртъв изчезналия Ангел БайрактаровТрупът е намерен на място, претърсвано от доброволци

Днес стана ясно, че в петък руският президент Владимир Путин ще започне официалното анексиране на 15% от украинската територия. Той ще председателства церемония в Кремъл по подписването на договор за присъединяване към Русия на четирите украински региона, в които се проведоха референдуми.

Путин официално ще анексира украинските области в петъкОчаква се и тържествена церемония

Има риск българи с двойно гражданство в Русия да бъдат мобилизирани. Това заяви военният министър Димитър Стоянов преди Съвета по сигурността при премира в четвъртък. 

Военният министър: Българи с двойно гражданство може да бъдат мобилизирани

Приблизително всеки втори строителен предприемач предвижда продажните цени на имотите да се увеличат през следващите три месеца. 42% от мениджъри в строителната индустрия, анкетирани в регулярното изследване на НСИ за бизнес климатът, са посочили, че ще има поскъпване в бранша. 

42% от строителите предвиждат ръст на цените, вече има закъснения в плащания от клиентиНесигурната икономическа среда, дефицит на работници и цените на материалите са основни проблеми

КЗК обяви, че "Лукойл България" е уличена за нарушения на свободната пазарна конкуренция. Според анализ на Антимонополната комисия, "Лукойл" е налагал ценовата политика при търговията на едро с моторни горива на територията на страната, която да репресира и ограничи другите търговци. 

КЗК: „Лукойл" налага ценова преса, има данни за злоупотреба с господстващо положениеАнтимонополната комисия откри нарушения при продажбата на горива на едро

Специализираната полицейска операция за спазване на правилата за движение бе проведена вчера в Пловдив и областта. Вижте резултатите:

При спецакция в Пловдивско: 230 нарушения по пътищатаАрестуван е 30-годишен шофьор на БМВ заради дрифт

Пловдивският Апелативен съд назначи допълнителна автотехническа експертиза, която да отговори на редица въпроси относно катастрофата край Кадиево, при която загинаха Тошко Бараков и Виктор Василев.

Забито желязо в гумата ли е причина за мелето край Кадиево? Съдът назначи допълнителни експертизиПървата инстанция е приела заключението на вещото лице, че няма техническа причина за ПТП-то

Близки на загиналите Тошко и Виктор излязоха за пореден път на протест в ПловдивСемействата на двете момчета искат справедливо наказание

Окръжният съд в Пловдив повърди мярка за неотклонение „задържане под стража” наложена от Районния съд на каналджията Масуд Абдо и четиримата му съучастници, обвинени в организиране на канал за трафик на мигранти. Те са подпомогнали на 20 чужденци – граждани на Сирия, Афганистан и Мароко, да пребивават и преминават незаконно през страната.

И втора инстанция остави в ареста каналджията Масуд Абдо и четиримата му съучастнициТе бяха обвинени в организиране на канал за трафик на мигранти

23-годишен българин може да бъде екстрадиран в Германия заради обвинения за участие в международна схема за финансови измами. Той е работил в кол център на международна компания. В момента е в затвора. Близките му настояват българската държава да се застъпи за него и делото да се гледа тук.

23-годишен българин е заплашен от екстрадиция заради работата му в кол центърИван Тилев в момента е в затвора

Съвета на Европа по отношение на земеделие е взел решение да удължи украинската помощ пред следващата 2023г. На този етап все още се спори дали те да продължат до първото полугодие или да обхванат цялата година. Това обяви от Пловдив служебният земеделски министър Явор Гечев.

Министър Гечев от Пловдив: Украинската помощ за български земеделци ще продължи и догодинаДвама министри пристигнаха под тепетата заради конференция за интелигентно земеделие

30-годишен мъж е пострадалият при пожара в постройка снощи в Пловдив. Както TrafficNews.bg съобщи, огънят е лумнал в 23,15 часа на ул. „Крали Марко”.

30-годишен е пострадалият при пожара в центъра на ПловдивСъседи са помогнали да потушат огъня

Дълговете на Община Пловдив към банки и финансови институции ще скочат до 115 млн. лева през 2025 година. Това показва бюджетната прогноза за следващите три години, която ще се гласува на сесията на Общинския съвет в петък. Това е ръст със 75 млн. лева за три години, когато ще се усвояват всички заеми, теглени в мандата на кмета Здравко Димитров.

Дълговете на Община Пловдив към банки скачат до 115 млн. лева заради теглените заемиОт 2025 година трябва да се погасяват по 8 млн. лева на година за заемите