Мирен протест с искане за справедлива присъда за Петър Маринашки, причинил смъртта на Тошко и Виктор след жестока катастрофа, се провежда в момента пред Съдебната палата в Пловдив. Десетки хора, близки и приятели на загиналите момчета дойдоха пред Апелативен съд – Пловдив, обединяващи се от идеята за по-сурово наказание за Петър Маринашки и повече контрол и ефективни присъди за агресорите на пътя.

„На предходното заседание станахме свидетели на безпрецедентна наглост и груба подигравка с нас, които загубихме децата си! Адвокатът на Петър Маринашки прояви неуважение както към съда, така и към почернените родители, като не се яви на делото и стана пречка то да не се гледа! Наясно сме, че глобата от 1000 лева, която съдът му наложи, изобщо няма да стресира нито него, нито подзащитния му и те ще се опитат отново да шиканират делото, прилагайки похвати от циркови спектакли, които са грозна гротеска, на фона на голямата ни мъка”, сподели един от почернените родители Тодор Бараков.

Адвокатът на Маринашки не се яви в съда, отнесе 1000 лв. глобаБлизките на загиналите Тошко и Виктор определиха постъпката на адвокат Давчев като гавра и неуважение

Мирният протест е под наслов “Справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор!“ и освен сурово наказание за Маринашки, има за цял да спре наглостта и безочието на пияните и дрогирани шофьори на пътя. Събралите се хора апелират и за по-сурови наказания и ефективни присъди за убийците зад волана.

Както TrafficNews съобщи, Петър Маринашки бе наказан с 5 години затвор при първоначален общ режим и административна санкция – отнемане на книжката за 8 години. Присъдата още не е влязла в сила, тъй като се обжалва пред Апелативния съд.

Петър Маринашки обжалва наложеното му наказание от Окръжен съд, а близките на загиналите момчета, също недоволни от присъдата, подадоха протест на по-горната инстанция.

Делото е насрочено за разглеждане в 13:30 часа в Апелативен съд-Пловдив.

МВР предупреждава Петър Маринашки за гонки повече от 2 години след мелето с две жертвиЗаверите със злото никога не остават неразплатени, написа бащата на една от жертвите