Категорично смятам, че в момента не е време да се започва проект като пробива под Водната палата. Това заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той обясни, че при все ремонтите, които в момента са започнали или предстоят, стартът на строителството на кръстовище на две нива ще предизвика истински транспортен хаос.

„В момента има редица стартирали реконструкции. Отделно предстоят още такива. Прекъсването на една такава артерия буквално ще превърне Пловдив в град на хората, тъй като единствено пешеходци ще могат да се придвижват нормално. И до този момент аз проект не съм видял. Единствено съм се запознавал с проекта от публикации в медиите. Решението дали и кога да започне той е изцяло в компетенциите на кмета Здравко Димитров“, заяви Стаменов.

Първа стъпка към пробива под Водната палата: Премахнаха фонтана - следва кръговотоРеалицирането на проекта предвижда премахване на цялото кръгово дрижение по бул. "Марица-Юг"

По думите на райкмета пробивът има два сериозни недостатъка. От една страна, ще бъдат унищожени всички паркоместа в зоната. От друга, едно от направленията за движение на практиката престава да съществува, тъй като ляв завой няма да бъде възможен.

„Реално, ако се качим на кръстовището от западната страна, за да отидем към моста на Панаира, трябва да шофираме до Голямата базилика, тъй като обратният завой на Чифте баня е забранен. Това означава повече задръстване, повече изгорели газове, повече движение на автомобили в централна градска част. В крайна сметка, при сега съществуващото движение колко време е нужно, за да стигнем от ул. „Ландос“ до бул. „Копривщица“ и този проект колко време ще ни спести?“, попита Стаменов и допълни, че силно се надява проектът да не бъде реализиран.

Трафикът в Пловдив: 6 критични точки, които да избягвате, а лошите новини тепърва предстоятТрите най-мащабни ремонта чукат на вратата, а централна градска част вече се задръсти