Днес пловдивчани да вадят чадърите, но не за дъжд, а за слънце! И то достатъчно обилно, че под тепетата да е силна жега. Термометърът следобед ще удари 33 градуса, така че измислете си местенце, на което да се скриете. Според пловдивчани едно от най-хладните места в града е… Кючук Париж! В най-южния район на града, както твърдят те, климатът бил друг. 

Ние ще подминем с усмивка тази констатация и ще ви посъветваме да потърсите прохлада в Цар-Симеоновата градина, където дърветата спират жарките лъчи на слънцето, или просто изчакайте под някой климатик то да се скрие. Но междувременно ви предлагаме три ефикасни метода да се спасите от юлските жеги.

Течности! Пийте повече, и за предпочитане вода!

Добрата хидратация е изключително важна за здравето и тонуса на организма, особено през лятото. Както знаете, продължителните горещини са не само изтощителни, но и опасни, тъй като високите температури карат тялото ни да „хаби” ценните си запаси от вода в опит да се охлади. Именно затова е добре да приемате колкото се може повече течности.

Разбира се, не всички напитки са Ваши съюзници в борбата с летните жеги. Хубаво е да избягвате прекомерната употреба на алкохол, както и твърде сладките/изкуствено оцветените питиета. Най-добре заложете на добрата стара Н2О, на натуралните фрешове и свежите чайове (зелен чай, мента). Не забравяйте, че колкото по-хидратиран е организма Ви, толкова по-лесно ще понесе високите градуси.

Инвестирайте в качествени материи

Продължителните жеги, задушното време и UV лъчите оказват негативно влияние върху целия организъм. Те значително дехидратират кожата, понижават тонуса, изсушават косата и засилват функцията на потните жлези. Най-добрият начин да предпазите тялото (и настроението) си е да инвестирате в подходящи за сезона дрехи.

Най-добре заложете на модели, изработени изцяло от естествени тъкани – лен, памук и коприна. Тези материи са не само удобни, но и изключително подходящи за летните горещини, съветва hotelmontecito.bg. Те ще Ви осигурят комфорт, свобода на движение, прохлада и суха кожа. Макар да са по-скъпи от синтетичните си „събратя”, дрехите, направени от естествени материи, са и в пъти по-качествени, комфортни и функционални.

Разхладете се с водни занимания

Плуването безспорно е един от най-ефикасните, здравословни и приятни методи за борба с досадните горещини. То влияе ползотворно на външния вид, укрепва фигурата, подобрява стойката, развива мускулите, изчиства токсините от тялото и не на последно място – осигурява несравнима прохлада.

Освен забавни и полезни, водните занимания са и изключително достъпни – а в Пловдив това е гарантирано. Вижте къде можете да отскочите, за да се разхладите, да поплувате и да се позабавлявате:

Код жега: Вижте къде да идем на плаж в Пловдив през лятото и колко ще струваМоже да се насладите на слънцето, да поплувате и да се забавлявате в приятна атмосфера