Кой не знае и кой не е чувал песента, която кара лятното настроение да се настани трайно във всеки един от нас? 1…2…3…

„Лятото горещо много е добре.             

Слънце весело пече.  

Скара, бира, плаж, море -  

нямаш грижи, лято е!”

През изминалите дъждовни уикенди, голяма част от гражданите избягаха до съседна Гърция, за да посъберат слънчев загар, но градусите в града на седемте тепетата също започват да се покачват с всеки изминал ден и все по често между пловдивчани могат да се чуят разговори от рода на „Ако нямаш работа, която е на въпрос или смърт, не излизай навън! Единственото спасение е басейн!”

Ами така си е! И след като ви представихме всички крайградски оазиси разположени край Пловдив, дойде време да ви покажем и къде да отидем на плаж в града.

Лято е! Ето къде да отидем на плаж край Пловдив този сезонЕкзотични кътчета предлагат всичко необходимо, за да се почувствате така, сякаш сте на море

Много от нас нямат времето или възможността да пътуват по-надалече, затова единственото решение са басейните в града, които не са никак малко и са също толкова добра алтернатива за спасение от топлината.

Пред плажните комплекси вече се вият опашки от посетители, а красивите дами на Пловдив забравиха за солариума и все по-често могат да бъдат засечени по градските плажове, където събират тен и обират погледите на мъжката половина.

Ето къде в града ще можете да се насладите на слънцето, да поплувате и да се забавлявате в приятна атмосфера това лято:

Акваленд

Още в началото на месеца, един от най-посещаемите басейни „Aqualand”, отвори врати за всички любители на екстремните водни атракции и плажните удоволствия. 16 пързалки и 7 басейна отново са на разположение за пловдивчани и гости на града.

След впечатляващата пързалка „Кинг Кобра”,  тази година дебют направиха още две нови съоръжения. „Ракета” и „Камикадзе” обещават истинско екстремно преживяване на 20 метра височина, което ги превръща в най-високите съоръжения в Акваленд – Пловдив.

Тази година, входът от понеделник до неделя ще е 25 лева, като тази цена ще е валидна до 15 юли. За всички малчугани, които са под 110 см, входът ще бъде безплатен.

Надуваемите пояси, без които не може да се ползват голяма част от пързалките не се заплащат. За по-ранобудните има и промоция. От 9:00 до 10ч за първите посетители на басейна входът е на цена от 15 лева през седмицата, и 20 лева през уикенда.

Водните атракции и басейнът са на разположение всеки ден от 9:30 до 18:30.

Аква Парк "Санкт Петербург"

Следващият басейн, който отвори врати е добре познатият "Aquapark", басейнът на х-л Санкт Петербург.

Уникалния Аква Парк е с лятна градина, пет атрактивни плувни басейна включително и малък олимпийски, свързани с водни каскади и ефекти, водопади, шадравани и скални пещери. Разполага с воден бар, четири открити коктейл бара, от които и бар изработен като копие на стара испанска галера. Тук се предлагат всички възможни екстри за гостите, много забавления и нощни фиести.

Цената на за посещение в периода от 9:00 часа до 10:00 часа е 5 лева, а след това се става 10 лева за възрастни.

Децата до 3 години се ползват с преференции - те влизат безплатно, а тези до 10 годишна възраст ще трябва да платят 5 лева. В цената е включен шезлонг до изчерпване на количеството, а работното време на басейните е от 9:00 часа до 19:00 часа.

"Рамада Тримонциум“

Външният басейн на х-л Тримонциум също е отворен за посетители през летния сезон. Той е с размери 22 x 12 метра и е чудесно място за отдих и почивка през горещите летни дни. Отстрани до него се намират джакузи и детски басейн.

Цената е 12 лева през седмицата, а в петък, събота и неделя е 15 лева.

Ландмарк Крийк Хотел

Модерен като визия, с екзотична атмосфера и настроение, плувният басейн на Ландмарк Крийк е едно от най-предпочитаните места за развлечение, удоволствие и релакс.

Хотел Ландмарк Крийк разполага с външен басейн (9/13м ) и детска част с диаметър 4м. Водните съоръжения са оборудвани със собствена система за пречистване на водата. На всеки клиент се предоставя плажна хавлия, шезлонг с матрак и чадър напълно безплатно.

През летните месеци, райското място изкушава със свежи и екзотични коктейли, както и с леко сезонно снакс меню.

Ползването на външния басейн от понеделник до петък  е 10лв за възрастни и 5 лева за деца до 7 години.

Ако искате да разхладите страстите през уикенда, цената е 15 лева за възрастни и 10 лева за деца до 7 годишна възраст.

Ако решите да посетите басейна на Ландмарк Крийк Хотел може да го направите всеки ден от 09:30 до 19:30 часа.

Комплекс „Острова“

Външният басейн на Комплекс  Острова е мястото, на което всеки би забравил за забързаното си ежедневие. Разположен в най-зеления и живописен район на града – парк Отдих и култура в непосредствена близост до Гребният канал, басейнът предлага уникално съчетание на природа и спокойствие.  

Размерът на външния басейн е 12.5/25 метра и детска част с диаметър  4/4 метра. На разположение на всички посетители е и pool bar , който е в непосредствена близост до басейна.

Цените от понеделник до неделя са: възрастни - 10 лева, деца от 5 до 10 години - 5 лева  и деца над 10 години - 10 лева. Всеки може да се отдаде на летни страсти в комплекса от от 09:00 до 18:45 часа.

Хотел SPS

Басейнът на х-л SPS също се радва на първите си посетители през този сезон. Той предлага на гостите си достъп до плувен басейн с разнообразни атракции през летните горещини.

Отворен е за посетители всеки ден от 09:00 до 22:00 часа.

Хотел „Джия бийч”

Басейнът на х-л „Джия бийч”, който се намира в непосредствена близост до Гребната база също е отворен за посетители. Разполага с два басейна, външен - с дължина 18 м., градинска част и шезлонги за посетители.

Цената е 6 лева както за делничните, така и за почивните дни, а работното време е от 08:00 до 00:00 часа.

Плувен комплекс "Нептун"

На разположение за всички плажуващи вече е и басейн „Нептун” в „Кючук Париж”. На територията му има три басейна - басейн с олимпийски размери - 50м/20м, малък басейн - 25м/12.5м и басейн с разчупена форма с площ около 800кв.м. Комплексът разполага още с Коктейл бар и хранителен бар с напитки и храни.

Тук цените сутрин от 9:00 до 10:00 и след обяд от 17:00 до 20:00 са 4 лева, а през останалото време на деня входът е 6 лева. Шезлонгът обаче се заплаща – 2 лева. Касата работи с клиенти от 9:00 до 21:00 всеки ден.

Плувен комплекс Русалка

Комплексът е разположен в непосредствена близост до Панаира и разполага с открит плувен басейн с воден бар, който привлича куп посетители през летния сезон.

Той е отворен от 09:00 до 19:00 часа всеки ден, а всеки решил да го посети ще трябва да заплати 6 лева вход, като за шезлонг с чадър и масичка се доплащат допълнително 3 лева.  За децата от 3 до 10 години входът е 4 лева, а за малчуганите под 3 години, влизането е безплатно.

В непосредствена близост до града, само на 2 км,  е разположено и новото диамантено бижу сред хотелите край Пловдив -  Парк и СПА Марково.

Хотелският комплекс бързо набра популярност след като бе реновиран и вече се радва на куп посетители. Големите размери на външния басейн впечатляват всички посетители и са напълно подходящи, за да поплувате на спокойствие и да изхабите доста калории.

Всички плажуващи могат комфортно да се настанят на удобни шезлонги или спално легло, покрито с бели воали.

Входът е 10,00 лева от понеделник до петък и 15,00 лева през уикенда. Ако искате да се поглезите в собствена шатра, това ще ви струва допълнителни 15 лева.

От тази година, отвори врати и бар-басейн Колибри. Новооткритият басейн и летен клуб се намира на околовръстния път на града, като се излезе от кв. Коматево, на 2 км посока София.

Пространството е просторно и има около 140 места, голям 22 – метров басейн и просторно джакузи. Може да избирате между удобен шезлонг или голямо плажно легло. Входът през делничните дни е 15 лева, а през уикенда 20.

На 15 км от Пловдив се намира един от най-новите басейни с кристално чиста вода - басейн AQUA Vision. Със своите хидромасажни легла, той е една от предпочитаните дестинации за плажуващите. Входът от понеделник до неделя е 8 лева. Басейнът е изграден в село Манолско Конаре, а мястото е с много лесен достъп по главния път. Собствениците залагат на чистата вода и зоните за релакс. Има и воден бар, който предлага летни коктейли.