Санирането на два блока в район Южен върви към финала. Сградите на улица „Димитър Талев” и „Братя Шкорпил” са напълно преобразени и няма и следа от стария им вид. Фасадата на сградите в сив, бежов и розов цвят. Блоковете са номер 1101 и 1103, а жителите им се радват, че са се включили в Националната програма на правителството за енергийна ефективност.  

На фона на новите сгради пък контрастира блок 1102, който не е включен в програмата, тъй като съседите не са успели да съберат необходимото мнозинство.

В същото време две две сгради в "Южен" и "Северен" вече чакат приемателна комисия. Първият блок е на улица "Гонда вода", а другият на "Братя Бъкстон".

В Пловдив предстои санирането на още 26 жилищни блока,  които са одобрени по програмата За обектите вече има изпълнители, като единствено остава да бъде избран строителен и инвестиционен надзор, който е в отделна обществена поръчка.

От общинската администрация  са пуснали въпросната поръчка, като тя е разделена на четири позиции. Блоковете са разпределени в 5 от районите на Пловдив, като „Северен” и „Източен” са сложени в една позиция. В списъка са 26 жилищни сгради, като единствено район „Централен” не фигурира в него.

Поръчката е на стойност от малко над 500 000 лева.

Всички блокове, които са в обществената поръчка ВИЖТЕ ТУК!