Европейската агенция за лекарствата одобри ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca за употреба в ЕС.  Поради намалено производство обаче се очаква държавите членки да получат по-малко дози през месец март. Какво представлява третата одобрена ваксина в ЕС - четете в линка:

Зелена светлина за ваксината на Астра Зенека в ЕСОчаква се Европа да получи едва 1/4 от заявените дози за март

Междувременно в Пловдив случаите на новозаразени са 52, като общо в областта те вече са 20 168. Оздравелите  към момента жители на областта са 16596, на домашно лечение са 2374. 

Три жени с коронавирус са починали в Пловдив20 деца са поставени под карантина

От днес страната ни въвежда нови ограничения за пътуване. Всички, които пристигат в България, ще трябва да предоставят документ, показващ отрицателен резултат на PСR тест за COVID-19.

В България вече се влиза само с отрицателен PCR тестТой трябва да е направен до 72 часа преди пристигането в страната

Напрежението в ресторантьорския бранш расте, докато броят на положителните проби в страната намалява. Представители на бизнеса се обърнаха към премиера Бойко Борисов с отворено писмо, в което настояха да има ясен критерий при каква заболеваемост се затварят заведенията. 

Ресторантьорите към Борисов: Какви трябва да са данните, за да ни отворите отново?От бранша искат да знаят и цифрите в случай на затваряне

Отговорът не закъсня. Според премиера заведенията могат да отворят, ако броят на заболелите не се увеличи много след разхлабването на други мерки от февруари. Борисов отново повтори тезата си, че страната ни е с най-добрите показатели по отношение на заболяемостта от Covid-19.

Борисов: Ако не скочи броят на заразените, отваряме заведениятаСпоред премиера, правителството се отнася с разбиране към ситуацията

Кой отговаря за състоянието на лековития извор в пловдивското село Леново? В навечерието на Коледните празници ви разказахме за това как изтича богатството на България. От години изворът е "облечен" в окаяни съоръжения и често е окупирано от местното ромско население за битови цели. 

При публикуване на материала ни за проблема, който със сигурност не е от вчера, TrafficNews сигнализира институциите в лицето на Министерство на околната среда, Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" /БД ИБР/, Изпълнителна агенция по околната среда /ИАОС/ и РИОСВ - Пловдив. Ето отговорите на институциите:

Институциите за минералния извор в село Леново - всичко е точно, или почти всичко...Кой носи целокупна отговорност за състоянието и експлоатацията на минералното находище?

Археологията под магазин H&M ще бъде отворена за туристи. Уникалният древен комплекс ще бъде взет под наем от Община Пловдив. Ще бъде извършен козметичен ремонт, предстои закупуването и на техника, която да направи преживяването на посетителите още по-вълнуващо. Мисли се и кой да стопанисва обекта. Ето какви са вариантите:

Древният комплекс под H&M на Главната скоро ще бъде отворен за посетителиАрхеологическият музей може да стопанисва частта от Римския стадион под магазина

Бюджетът на Пловдив за 2021 година е 424 млн. лева. Той бе представен от кмета Здравко Димитров и двамата му заместници Величко Родопски и Пламен Райчев. Разликата в бюджета е от миналата година е преходният остатък, който е за двата стадиона, отпуснати целево от правителството. Как ще се разпределят средствата - вижте в линка: 

Бюджетът на Пловдив e 424 млн. лева - за инфраструктура ще се харчат 198 млн. лева121 млн. лева ще бъдат усвоени по европейски програми през 2021 година

Днес стана ясно и че кметът Здравко Димитров е направил своите номинации за депутати от ГЕРБ. На първо място той е посочил премиера Бойко Борисов, а на следващите две места двама бивши градоначалници. На второ място е местният лидер на ГЕРБ и негов предшественик Иван Тотев, а на трета позиция е Спас Гърневски, който и досега бе народен представител чрез т.нар. гражданска квота.

Зико номинира Бойко Борисов и Иван Тотев за депутатиТретата кандидатура, издигната от кмета е Спас Гърневски

Пловдив може да получи 30 млн. евро по фонд ФЛАГ, ако Общинският съвет даде зелена светлина, заяви кметът Здравко Димитров.  Той заяви, че сумата е паднала двойно от началото на преговорите.  Кметът не изключи вариант и при, който да се стига „до тропане по масата”, за да намери администрацията финансиране по важните проекти. Причината е разнопосочните мнения в местния парламент.

Зико: Борисов ме попита: „Вие в Пловдив пари нямате ли?”, подкрепи ни за заемаФонд ФЛАГ готов да даде 30 млн. евро на Община Пловдив за инфраструктура

Удар на ГДБОП и Спецпрокуратурата край Пловдив. Печатница за фалшиви документи е разбита в пловдивско село във връзка с разкриването на голяма престъпна група, занимавала се с производство на фалшиви пари и документи. Арестувани са 9 души, част от тях са заловени в Пловдив. Разкритието е част от мегаакцията по линия Противодействието на престъпленията, свързани с паричната система на ЕС и САЩ. 

 

Арести в Пловдив! Мегаакция срещу фалшификатори, разбиха печатници за документи и пари ВИДЕОНамерени са близо 1 милион лева, запечатани в Слънчев бряг

Хилядите фалшиви евро и долари на стойност близо 1 милион лева. Над 15 служителя на ГДБОП и агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, са нахлули с автомати в жилищен комплекс в квартал "Христо Смирненски". От мазето още е иззет български задграничен паспорт със снимка и имена на известен американски актьор, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. Сред намерените фалшиви документи е подправен български паспорт на холивудската звезда Силвестър Сталоун. 

Ето къде са намерените близо 1 милион фалшиви пари в Пловдив15 души с автомати щурмували жилищния комплекс

Силвестър Сталоун с фалшив бг паспорт! Криминални босове от Пловдив в основата на схематаАрестувани са поне двама от съдените при спецакцията през 2018

Заведението е в центъра на село Юндола, което бе засечено от пловдивчани да работи с клиенти, в разрез с разпоредбите, се оказа и депо за дрога. Криминалисти са извършили проверка в комплекса, собственост на 43-годишен жител на съседното село Света Петка. По време на претърсването органите на реда открили в кухненския блок към ресторанта общо 48 топчета с неправилна форма обвити със станиол и 17 полиетиленови пликчета-тип спейсбек. Последвали полеви наркотестове, които реагирали положително на амфетамин и кокаин. Дрогата била скрита в кутия за флакони от ароматизатори.

Ресторантът, който незаконно работи на метри от полицейско и кметство, се оказа и депо за кока и амфетиПо време на акция снощи, ресторантът отново е бил пълен с клиенти

Двама непълнолетни ученици са задържани от полицията във връзка с палежа на кино "Космос". Момчетата на влезли в сградата през незаключена врата и се качили в стаята на втория етаж, където запалили дюшек. 

Арестуваха двама ученици от Пловдив за палежа на кино "Космос"Прокуратурата работи по случая

Да затворят обекта ти заради 40 стотинки - собственик на магазин отнесе най-сериозната административна санкция след проверка на НАП. Агенти на приходната агенция са посетили магазина. Първоначално те не се легитимирали, а са направили контролна покупка – кексче, за което заплатили скромнота сума. Проверката обаче показала, че има нередности.

НАП запечата магазин в Пловдив заради кекс за 40 стотинкиВ касовите бележки не фигурирали задължителните реквизити

Жители на Шекер махала останаха на сухо. Недоволните жители споделиха пред TrafficNews, че не знаят докога ще бъдат без вода. Живеещите в квартала споделят, че водоподаването е било прекъснато в четвъртък, а в петък водата дошла за съвсем кратко време, около 13:00 часа. След това отново спряла.

Безводие! Шекер махала остана на сухо след планов ремонтСамо си прехвърлят топката на отговорността, разказват жители на квартала

А пловдивчанин за малко да стане жертва на измамна схема. Читатели разказват за поредната схема, в която измамници влизат в ролята на купувачи в OLX и крадат данни от дебитни карти на потребители. Това се случва като отказват стандартна доставка от утвърдените куриерски фирми и искат продуктът да бъде пратен през OLX доставка – такава услуга обаче на съществува. Резултатът е кражба на данни от дебитни карти!

Поредна злоупотреба! Измамници крадат данни от дебитни карти на потребители на OLXПредлагат им разплащане през несъществуваща платформа