Шекер махала стои без водя вече два дни. TrafficNews разбра за казуса от недоволни жители на района, които сигнализират за създаденото неудобство.

Живеещите в квартала споделят, че водоподаването е било прекъснато в четвъртък, а в петък водата дошла за съвсем кратко време, около 13:00 часа. След това отново спряла.

Гражданите сигнализирали до ВиК, откъдето им отговорили, че става дума за планов ремонт. И допълнили, че нямат отношение към проблема, тъй като отговорността за отстраняване на авариите е в ръцете на фирма подизпълнител, която има договор с Община Пловдив. Последвал опит за връзка с общината, но безуспешен.

В действителност, информация за предстоящо спиране на 29 януари е публикувана на сайта на дружеството. Според съобщението, се касае за превключване на нов водопровод във ВиК мрежата. Часовият диапазон, в който водоподаването трябва да бъде прекъснато, според информацията, е от 9:00 часа до 15:00 часа. 

Към 19:00 часа обаче вода в района все още няма, сигнализират местните. 

По твърдения на жителите на Шекер махала, която се намира в непосредствена близост до конкретните улици, вероятно става дума за нарушена цялост на тръба, която ги водоснабдява. Според тях, гореспоменатият ремонт е довел до аварията, която никой не знае кога ще бъде отстранена.

„Казаха ни да си търсим информация от майсторите, които ще дойдат да отстранят аварията. Нелепо е! Плащаме сметките си към ВиК, не очакваме подобно отношение. Само си прехвърлят топката на отговорността“, категоричен е жител на района.

Наш репортер също опита да се свърже с ВиК, за да разбере дали става дума за авария и в кой е отговорен за отстраняването ѝ. Никой обаче не отговори на дежурния телефон на водното дружество. 

Припомняме, че в момента вървят три лота по Водния цикъл, който обхваща междублоковите пространства в няколко квартала в район „Северен”. Тази година трябва да започне и ремонтът и модернизацията на Пречиствателната станция, който е най-скъпия проект от Водния проект – за над 70 млн. лева.

Пуснаха поръчка за 20 млн. лева за ВиК и пътна реконструкция на Брезовско и „Дунав”С близо 8 млн. лева по-малък стойността на проекта по Водния цикъл, в сравнение с първата поръчка