Наскоро ви разказахме как пътуването с такси, което сме взели от стоянка, се оскъпява с около 20% - цялото разследване – ВИЖТЕ ТУК.

За да проверим как стоят нещата с по-близки разстояния, повикахме отново две таксита от две различни таксиметрови компании. Маршрутът ни е Кауфланд в пловдивския квартал „Смирненски” до Централна гара. 

Качваме се отново на представител на Интер такси , хванато без да сме го повикали от диспечер. Изминатото разстояние е  3,380 км., а крайната сума 3,01 лева.

Качваме се на второ такси, повикано от диспечер:
Изминато разстояние: 2,991 км., а крайната сума 2,97 лева.

И тук разликата е с близо почти половин километър по един и същ маршрут. 



Припомняме, че това не е първият случай , в който нагли шофьори си правят каквото искат. В този случай наглите шофьори се възползват от клиенти като слагат надценки на цените, а в предишен наш материал ви показахме как нагъл шофьор говори по телефона, докато кара клиент. Обадихме се на компанията за коментар по случая. От там ни съобщиха, че са открили шофьора и очакват той да се появи в офиса за разговор, но от тогава никой от представителите на фирмата не ни вдига телефона.

Дали трябва да внимаваме откъде си хващаме такси и услугите на кои таксиметрови компании да ползваме в града под тепетата – оставаме коментара на вас.

Вижте и първата СКРИТА КАМЕРА И резултата от разследването - ТУК

В разследването репортерът ни под прикритие Елизабет Аромова показва как ни подвеждат с цените на превозите и как крият касовите бележки.

Решихме да проверим колко струва цената на превоз от центъра на града до МОЛ Пловдив и от Кауфланд в кв. „Смирненски” до Централна гара. Първото разстояние изминахме три пъти с трима различни шофьора.

Първият път избираме такси от телефон 032/ 9199. Дестинацията е от спирката на хотел „България” до МОЛ Пловдив. Решихме да изпробваме как реагират шофьорите, които возят чужденци. Нашият репортер се представи като испанска студентка, която живее тук и владее малко английски и почти не владее български. По време на пътуването шофьорът най-дружелюбно на развален български ни показа всички турски забележителности в града, като най- голямата от тях беше „Чифте баня”! Той показа и завидни умения за комуникиране с чужденци. 

В крайна сметка превозът ни излезе 4,32 лева, а изминатите километри:  4,405.

TrafficNews.bg