Процедурата за стадион "Христо Ботев" е пусната за предварителен контрол в Агенцията по обществени поръчки. Поръчката е избрана за такъв контрол, а проверката на цялата документация от Агенцията ще отнеме около две седмици. 

"Най-рано поръчката може да стартира, след като има протокол от Агенцията за обществени поръчки за осъществен предварителен контрол. Това ще ни забави с две седмици, въпреки че сме готови да обявим поръчката", посочи зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев. 

За стадион "Локомотив" също има забавяне, тъй като не е готова идейната концепция, която ще представят от ръководството на "Локомотив" и фенския клуб на черно-белите. 

"Процедурата за "Локомотив" ще бъде обявена на инженеринг. Това е по-лека процедура, но все още Община Пловдив няма идейна концепция. Има разногласия между ръководството на клуба и феновете, но в крайна сметка се надяваме процедурата също да стартира до две седмици", допълни още Райчев. 

Припомняме, че Общината Пловдив проведе пазарното проучване, чрез което бяха събрани оферти от фирми за индикативната стойност на ремонта на спортното съоръжение на Ботев. 

Повече вижте тук: 

Пускат поръчката за Колежа и Лаута, Зико държи на качествотоОбществената поръчка вероятно ще бъда на стойността на най-ниската дадена оферта

5 фирми поискаха да строят стадион "Христо Ботев"Най-ниската индикативна оферта е 38,9 млн. лв.