Служебният министър-председател Огнян Герджиков пристигна в Карлово, където участва в кулминацията на честванията по случай 144 години от гибелта на Васил Левски. Там той коментира намека на ГЕРБ, след като оповести резултатите от ревизията на кабинета Борисов.

„Естествено е да се правят проверки и разбира се, че и нашият кабинет подлежи на ревизия”, подчерта пред журналисти Огнян Герджиков.

Той поздрави представителните роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада и изнесе слово на площад „Васил Левски”.

“А не трябва ли всеки от нас да носи по едно тефтерче като това на Левски, да го носи в служебните си дрехи, кола и кабинет и да записва като Апостола какво е свършил”, попита в края на словото си Герджиков.

В Карлово той се срещна с кмета на града Емил Кабаиванов, където се запозна с инвестиционните проекти в общината. Един от най-големите касае пътя между Баня и Карлово, за ремонта на който ще са необходими около 10 милиона лева.

На площад „Васил Левски” беше изнесено знамето на Карловския революционен комитет и бяха поднесени венци и цветя пред бюста на Апостола. Кулминацията беше тържествена заря-проверка. В неделя събитията по повод годишнината от смъртта на Апостола продължават със заупокойна молитва, на която също ще присъства служебният премиер Герджиков.